Apple Watch merknaam al bezet in Zwitserland

Apple Watch merknaam al bezet in Zwitserland

Apple brengt binnenkort de Apple Watch uit. In Zwitserland zullen ze echter nog minimaal tot december moeten wachten, omdat iemand anders al het merkrecht voor een ‘Apple’ horloge bezit.

Het Zwitserse bedrijf Leonard heeft namelijk de rechten over de naam Apple voor een horloge, ook inclusief een appel als logo. Om deze reden zal Apple zijn horloge niet onder dezelfde naam uit mogen brengen. Dit patent was in 1985 aangevraagd, en verloopt op 5 december van dit jaar. Vanaf dat moment lijkt het logisch dat Apple de naam claimt, en dat de Apple Watch ook daar in de verkoop kan gaan.

Zowel Appel als het octrooibureau in Zwitserland hebben nog niet gereageerd op het bericht. De Apple Watch komt op 24 april naar negen verschillende landen om te beginnen, onder anderen Frankrijk, Duitsland, Engeland en Amerika. Wanneer de Apple Watch naar Nederland komt, is ook nog niet helemaal duidelijk. In Zwitserland zullen ze in ieder geval nog wat langer moeten wachten, tenzij Apple het bedrijf op de merknaam afkoopt. Dit zal Apple dan echter wel flink wat geld kosten.

Apple Watch kopen Nederland

Het is nog onduidelijk wanneer de Apple Watch naar Nederland komt. Mocht je hem willen kopen, dan zijn er altijd mogelijkheden. Zo kan je hem vanaf 10 april pre-orderen in Duitsland, waar hij dan op een Duits adres afgeleverd moet worden. Ook kan je vanaf 24 april naar een Apple Store in Duitsland afreizen, om het horloge zelf op te halen.

De Apple Watch prijzen beginnen bij 399 euro voor de Sport-editie met een 38mm klok. Daarna lopen de prijzen snel op, naar 449 voor het 42mm model, een stalen Apple Watch vanaf 649 euro en een Apple Watch van goud voor 18.000 euro, mocht je wat geld over hebben.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general