iPhone 6s release al in augustus?

iPhone 6s release al in augustus?

Volgens de nieuwste geruchten zou Apple zijn componenten op een dusdanig snelle manier produceren, dat de aankondiging en de release van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus vervroegd kunnen worden. Interessant is dat er vandaag ook zo’n zelfde gerucht van de kant van Samsung kwam.

Sinds een tijdje horen we al steeds meer over deze nieuwe iPhone 6s, en zo ook dat er Force Touch op de iPhone 6s verwacht gaat worden. Dit zien we momenteel al op de Apple Watch terug, en kunnen we daarom ook zeker voor de nieuwe iPhone modellen verwachten. Dit houdt in feite in dat het scherm kan voelen hoe hard je drukt. Hierdoor kan het scherm anders reageren op een zachte of een harde klik op dezelfde locatie.

Van Apple kunnen we verwachten dat ze de schermgroottes van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus intact laten ten opzichte van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Dit betekent dat we een 4,7 inch en een 5,5 inch model mogen gaan verwachten. Wel zullen andere specificaties veranderen. Zo wordt er ruimte gemaakt voor de nieuwe A9 processor (en waarschijnlijk de M9 coprocessor) en zou er gebruik gemaakt worden van 2GB LPDDR4 RAM. De camera aan de achterkant krijgt ook weer eens een update wat betreft megapixel, van 8 naar 12. Om een nieuwe ‘bendgate’ te voorkomen, zou Apple ook de behuizing voorzien van het zogenaamde Series 7000 aluminium wat tot wel 60% sterker is dan gewoon aluminium. De Apple Watch wordt uit ditzelfde aluminium gemaakt. Wat dat betreft lijkt het erop dat Apple de smartwatch gebruikt om een aantal dingen te testen en die te willen gaan gebruiken voor de nieuwe iPhones.

Wat betreft de hardware zou alles dus voor op schema liggen, wat een vroege release aannemelijk kan maken. Wat het minder aannemelijk maakt, is de software. De nieuwe versie van iOS, iOS 9, zou namelijk volgende maand op het WWDC aangekondigd gaan worden. Dit is een versie die dan alleen voor developers beschikbaar is, en eigenlijk bedoeld om bugs nog op te lossen. Of dit dan kan gebeuren voor een release in augustus, is nog maar de vraag.

Interessant wordt dan om te zien of Samsung inderdaad wel een eerdere release plant voor hun nieuwe vlaggenschip van het najaar. Wellicht doet Apple dat uiteindelijk toch ook wel, of besluiten beide bedrijven het maar te houden op hun ‘normale’ schema, we zullen het zien.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general