‘iPhone 6s en 6s Plus onthulling op 9 september’

‘iPhone 6s en 6s Plus onthulling op 9 september’

Apple zou niet op 11, maar op 9 september de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus gaan onthullen. Op 9 september houdt Apple namelijk een eigen evenement waar deze producten onder andere worden getoond, als we de doorgaans goed ingelichte Paczkowski van Buzzfeed News mogen geloven.

iPhone 6s over een maand getoond?

Zelf heeft Apple nog niks los gelaten over de nieuwe iPhones, maar het zit er dus dik in dat we over een maand al kennis mogen maken met de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Buzzfeed meldt dat Apple een evenement in de week van 7 september gaat houden. Eerdere geruchten spraken nog wel eens van 11 september, maar dat ligt bij de Amerikanen toch nog steeds gevoelig. Daarom zou Apple ervoor kiezen om 9 september te gebruiken als aankondigingsdatum voor de iPhone 6s. Op die datum werden vorig jaar ook de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus aangekondigd.

Het blijft voor Apple waarschijnlijk niet alleen bij de nieuwe iPhones. We mogen namelijk, gebaseerd op de laatste geruchten, ook hopen op nieuwe iPads. Of daar ook de 12,9-inch iPad Pro bij zit, is nog een twijfelgevalletje. Daarnaast kunnen we een verbeterde Apple TV verwachten, die waarschijnlijk ondersteuning van Siri en de App Store gaat krijgen.

Over de nieuwe iPhone 6s

De iPhone 6s zal qua uiterlijk niet verschillend zijn ten opzichte van de iPhone 6, hetzelfde geldt voor de iPhone 6s Plus en de iPhone 6 Plus. Omdat het hier gaat om een ‘S’-update van Apple, zullen de veranderingen onder de motorkap te vinden zijn. Daarom blijft ook het scherm qua formaat gelijk, 4,7 inch voor de iPhone 6s en 5,5 inch voor de 6s Plus.

De iPhone 6s wordt wel verbeterd bij bijvoorbeeld de processor, dit zal de nieuwe A9-processor van Apple worden. Verder wordt het werkgeheugen verdubbeld naar 2GB en zal er een camera komen met een resolutie van 12 megapixel die ook nog in 4K video’s op kan nemen. Ook zal de camera op het gebied van de sensor er weer op vooruit gaan, zodat je nog betere foto’s kan maken met weinig licht.

Wellicht de grootste verandering mogen wachten, waar dat bij de iPhone 5s bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner was, is de Force Touch technologie. Momenteel is Force Touch al aanwezig bij de Apple Watch, en Apple zou deze ook uitbrengen voor de nieuwe iPhones. Met behulp van Force Touch kan het scherm onderscheid maken tussen hard en zacht drukken op het scherm. Hierdoor kunnen dezelfde plekken op het scherm, verschillende functies krijgen. Ook voor app ontwikkelaars zal dit interessant zijn, als zij deze functie ook kunnen gaan gebruiken in de eigen applicaties.

iPhone 6s release in Nederland

Als we kijken naar de release van de iPhone van vorig jaar, dan kunnen we de iPhone 6s al snel verwachten. Vorig jaar werd de iPhone 6 namelijk tien dagen na de aankondiging verkocht in onder anderen de VS en Duitsland. De week erop was hij ook in Nederland verkrijgbaar. Mocht je de iPhone 6s dus echt als eerste willen hebben, dan kan dat waarschijnlijk vanaf 19 september. In Nederland is de iPhone 6s waarschijnlijk verkrijgbaar vanaf 26 september.

De prijs van de iPhone 6s zal waarschijnlijk niet verschillen dan van de iPhone 6 bij de introductie. Dit betekent dus een instapprijs van 699 en 799 euro voor respectievelijk de iPhone 6s en de 6s Plus. Hier krijg je het model met 16GB bij. Voor de 64GB of 128GB versie betaal je respectievelijk 100 en 200 euro meer.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general