iPhone 6s / 6s Plus toch maar met 1 GB RAM?

iPhone 6s / 6s Plus toch maar met 1 GB RAM?

Het wordt van Apple verwacht dat ze de nieuwe iPhone 6s en zeker de iPhone 6s Plus uitbrengen met 2 GB RAM. Android smartphones gaan nu al richting de 4 GB RAM toe, en het leek ook meer dan logisch dat Apple er ook wat bij zou gaan doen.

Er is echter een benchmark opgedoken van de vermeende iPhone 6s Plus op de populaire Geekbench 3 benchmark. Hier wordt de iPhone 6s Plus genoemd, met maar 1 GB RAM, zou het dan toch blijven steken op 1 GB RAM?

iphone-6s-benchmarktest

 

Op de screenshot van Geekbench 3 zie je als model aangegeven iPhone 6s (iPhone8,2), waar de 8,2 ons aangeeft dat het hier om de 6s Plus gaat, en niet om de 6s zelf. Ook is te zien dat iOS 9 aanwezig is, en de nieuwe Appe A9 processor, die blijkbaar op 2.0 GHz klokt. Aangezien het hier dus om de iPhone 6s Plus gaat, mogen we ook van de iPhone 6s verwachten dat deze op 1 GB RAM blijft.

Bovenstaand screenshot is afkomstig zijn van een Twitter-account van een Apple Developer in Oostenrijk. Kan dus erg goed mogelijk zijn dat dit om the real deal gaat.

iPhone 6s en iPhone 6s Plus aankondiging

Apple komt naar verwachting op 9 september met een presentatie, waar de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus aangekondigd gaan worden. Als we de release data van vorig jaar erbij pakken, dan is het goed mogelijk dat de iPhone 6s tien dagen erop al te koop is in onder anderen Amerika en Duitsland, en een week daarna in Nederland. Dat zou betekenen dat de iPhone 6s met abonnement te koop is in Nederland vanaf 26 september.

[table id=6 /]

UPDATE: We kunnen toch nog hopen op de 2 GB RAM voor beide telefoons. In een andere Geekbench benchmark, is namelijk 2 GB RAM te zien bij de iPhone 6s (iPhone8,2), wat dus ook over de iPhone 6s Plus gaat.
iphone6s2gbram

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general