iPhone 6s specificaties, prijs & release: alle geruchten op een rij

iPhone 6s specificaties, prijs & release: alle geruchten op een rij

Vorig jaar maakte Apple de grootste verandering ten opzichte van hun iPhone door sinds de introductie van de iPhone in 2007. Er kwam namelijk een tweede, grotere iPhone om de hoek kijken. De iPhone 6 Plus kreeg een 5,5 inch scherm, wat flink veel groter is dan het 4 inch scherm van de iPhone 5s die een jaar eerder werd gelanceerd. Hiermee manifesteerde Apple zich ook op de phablet markt.

Nu, een jaar verder, hoeven we geen hele grote veranderingen van Apple te verwachten. Wat betreft het design weten we waarschijnlijk alles al wat er te weten valt, omdat het hier gaat om een ‘S-update’. Dit betekent echter niet dat je een upgrade uit moet laten, want de specificaties van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen erg goed zijn. De meest interessante nieuwe feature van beide smartphones zal het zogenaamde Force Touch zijn.

Force Touch, dé nieuwe feature

De iPhone 5s kreeg bij zijn introductie de vingerafdrukscanner mee, die later door meerdere fabrikanten in hun high-end smartphone opgenomen werd. Van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus wordt verwacht dat zij het zogenaamde Force Touc krijgen. Deze feature zit ook in de Apple Watch, en wordt ook bij de nieuwste Macbook meegegeven.

force-touch

De iPhone 6s zal naar verwachting ook over Force Touch beschikken. Force Touch kan het verschil merken tussen een zachtere en een hardere druk op het scherm, waardoor verschillende acties gekozen kunnen worden. Een paar mogelijkheden van Force Touch zijn de volgende:
– Als je op de navigatie staat, en je op een locatie wat harder dan normaal drukt, dat er meteen een navigatie gestart wordt naar het punt waar je op drukt. Hierdoor bespaar je twee (overbodige) klikken waardoor je net wat sneller gebruik kan maken van de functies van je iPhone 6s.

– Een andere mogelijke toepassing van Force Touch zit bij de Music-app. Zo zou je met een stevige druk op het scherm een lijstje met opties krijgen van het liedje dat je selecteert. Hierdoor zou je deze sneller toe kunnen voegen aan een afspeellijst of op kunnen slaan zodat je het offline ook kan luisteren.

Ook zou het goed mogelijk kunnen zijn dat developers toegang krijgen tot Force Touch om dit in hun applicaties toe te voegen voor extra ervaringen.

Verbeterde 12 megapixel camera

Sinds de iPhone 4s, uit 2011, heeft Apple op alle iPhones een 8 megapixel camera gehad. Elk jaar werden de sensoren van de iPhone wel verbeterd, waardoor de kwaliteit van de foto’s er op vooruitging. Maar toch beschouwen mensen het aantal megapixels vaak wel als een manier om kwaliteit van de foto’s uit te drukken. De concurrenten van Apple zoals Samsung, HTC en Sony geven hun vlaggenschepen ondertussen al uit met een camera van tussen de 16 en 20 megapixel. Op dat gebied loopt Apple dan nog steeds wat achter, maar het aantal megapixel van de camera gaat wel eindelijk mee omhoog.

Waarschijnlijk zal Apple ook de overige sensoren weer verbeteren, waardoor deze bij mindere omstandigheden (weinig licht) toch nog goede foto’s kunnen maken. Als de camera van de iPhone 6s inderdaad een 12 megapixel resolutie krijgt, dan is het ook mogelijk dat de camera van de iPhone 6s video’s op kan nemen in 4K.

A9 processor én 2 GB RAM voor de iPhone

Een nieuw jaar betekent naast een nieuwe iPhone ook een nieuw processor. Dit jaar is de A9 de logische opvolger van de A8 processor van de iPhone 6. Aan de naam van de processor valt nog niet heel erg veel te zeggen, helaas. Toch kunnen we ons voorbereiden op een hele goede processor. Apple zou dit jaar namelijk ook de overstap maken naar een 16- of 14nm processor. Hierdoor kan de processor veel efficiënter werken, wat ten goede komt voor de batterijduur en de prestaties van de processor. Apple zei vorig jaar dat de A8 processor een 25% verbetering had in CPU prestaties en 50% in de GPU prestaties. Die cijfers kunnen we eigenlijk dit jaar weer verwachten, en we mogen misschien zelfs hopen op meer.

iphone

Dan is er ook nog de grote sprong die het werkgeheugen gaat maken. Van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus wordt verwacht dat ze 2 GB RAM mee gaan krijgen, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Hierdoor zullen applicaties soepeler reageren, en gaat het multitasken een stuk beter.

Geen #bendgate door stevigere behuizing

Het was vorig jaar nog flink in het nieuws geweest. Er was naar verluidt sprake van een buigende behuizing van de iPhone 6 Plus. Bij een aantal van die toestellen was het mogelijk om, zonder al te veel kracht, de behuizing te buigen. Gelukkig deed Apple niet moeilijk over de vervanging van die toestellen, het had immers al genoeg negatieve publiciteit mogen ontvangen. Dit jaar zal Apple naar verwachting gebruik gaan maken van het stevigere 7000-series aluminium. We hoeven echter niet te verwachten dat Apple hier openlijk over gaat praten, omdat anders de verhalen van afgelopen jaar weer naar boven zullen komen. Maar goed, het lijkt een goede upgrade te zijn!

De behuizing van de iPhone 6s zal naast de kleuren goud, zilver en grijs ook beschikbaar worden in roségoud. Althans, dat zijn de verwachtingen. Het valt namelijk te betwijfelen of Apple de iPhone 6s roze gaat maken, en als die te veel op goud lijkt, lijkt het overbodig omdat die uitvoering er al is.

Overige iPhone 6s specificaties

Wat betreft het opslaggeheugen, zal Apple waarschijnlijk weer beginnen bij 16GB. Net als vorig jaar zal het 32GB model dan weer overgeslagen worden. Voor 100 euro extra zal je het 64GB model kunnen kopen, en nog eens 100 euro erbij voor het 128GB model.

Dan de batterijduur, de iPhone 6 wordt daar niet om geroemd. Zeker niet als je het vergelijkt met zijn naaste Android concurrenten. Voor de iPhone 6s is er wel een verbeterpuntje te zien. Doordat de processor waarschijnlijk op een 16nm of 14nm infrastructuur gemaakt wordt, is de processor efficiënter. Dit zou je terug moeten zien in de batterijduur, die wat dat betreft dus kan gaan toenemen.

iPhone 6s / 6s Plus prijs en release

De prijs van de iPhone 6s en de release zullen waarschijnlijk geen verassingen met zich meebrengen. Voor de prijs van een iPhone 6s (los toestel) kunnen we dus een instapprijs van 699 euro verwachten voor het 16GB model, met een extra 100 euro per upgrade naar meer opslaggeheugen. De prijs van de iPhone 6s Plus volgt hetzelfde model, maar zal beginnen bij 799 euro.

Apple zal zowel de iPhone 6s als de iPhone 6s Plus op woensdag 9 september aankondigen. De pre-orders beginnen twee dagen erop, vrijdag 11 september (ten minsten in Amerika). Een week later zullen beide toestellen verkrijgbaar zijn in de grotere landen (waaronder Duitsland), en de week daarna zal Nederland aan de beurt zijn. De Nederlandse iPhone 6s release zal dus waarschijnlijk op 25 september plaatsvinden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general