iPhone gaat niet meer aan, 5 mogelijke oplossingen

iPhone gaat niet meer aan, 5 mogelijke oplossingen

Het zal je maar gebeuren: je iPhone gaat niet meer aan. Het scherm blijft op zwart staan, op welke knop je ook drukt. Dit probleem kan bij alle iPhones voorkomen, van de iPhone 5s tot de iPhone 6s. Nog geen reden tot paniek, het is goed mogelijk dat onderstaande iPhone tips er weer voor zorgen dat het scherm weer werkt.

1. iPhone opladeniphone-opladen

Een van de eerste dingen die je kan doen, is je iPhone aan de oplader leggen. Het kan namelijk gewoon zijn dat je batterij helemaal leeg is, en dan doet je scherm het inderdaad niet meer. Als er na enige tijd een batterij in beeld komt met een rode zijkant, dan betekent het inderdaad dat je iPhone batterij leeg was. Houd hem daarom nog een tijd in de oplader tot hij opgeladen is, of in ieder geval genoeg op te laden om verder op te starten. Het kan overigens wel even duren voordat je een batterij in beeld ziet verschijnen, als je iPhone helemaal leeg was, kan dit gerust een paar minuten duren. Je moet dus even geduld hebben.

2. Start je iPhone opnieuw op

Het kan ook zijn dat je iPhone helemaal is vastgelopen, en dat je hem daarvoor even helemaal opnieuw op moet laten starten. Dit moet je dan waarschijnlijk ook geforceerd doen, omdat de iPhone niet meer wil reageren. Houd hiervoor zowel de homeknop als de powerknop samen in, voor minimaal tien seconden. Houd ze in ieder geval ingedrukt totdat je het logo van Apple weer ziet verschijnen. Nu zou je iPhone weer opnieuw opstarten, en zal hij het waarschijnlijk weer doen.

Lees hier meer over een iPhone resetten.

3. iPhone herstellen via iTunes

Als je optie 1 en 2 allebei al geprobeerd hebt, kan je kijken of het werkt om de iPhone te herstellen. Dit doe je met behulp van iTunes. Download de laatste versie van iTunes hiervoor op je computer, mocht je dat nog niet hebben, en verbind de iPhone met je computer. Synchroniseer hier je iPhone met iTunes zodat je alle contacten en data opgeslagen hebt.

Helemaal bovenin bij iTunes zie je de iOS versie van je iPhone. Daaronder kan je een knop vinden waarop staat ‘Herstel iPhone’. Klik hierop om je iPhone te herstellen, maar zorg wel dat je een backup hebt (dus synchroniseer met iTunes). Mocht je de keuze voorgeschoteld krijgen van iTunes om je iPhone te updaten, kies daar dan voor. Hiermee installeert iTunes meteen de laatst beschikbare iOS versie, wat ook een probleem kan verhelpen.

4. iPhone in fabrieksinstellingen

Als vierde keuze kan je ervoor kiezen om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen van de iPhone. Zorg er wel voor dat je een backup beschikbaar hebt, anders mis je alles wat er op je iPhone staat.

Om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen moet je de zogenaamde ‘Recovery mode’ activeren op je iPhone. Dit doe je als volgt: zorg ervoor dat je iPhone helemaal uit staat (powerknop lang indrukken) en doe de USB kabel in de computer (nog niet in de iPhone). Vervolgens druk je de homeknop van je iPhone in, en steek je meteen daarna de kabel in je iPhone. Zodra je een plaatje ziet verschijnen met daarop een kabel met een pijl naar iTunes, dan kan je de homeknop loslaten.

5. Vraag Apple om hulp

Helpen bovenstaande tips je niet om je iPhone weer werkend te blijven, en zie je alleen nog maar een zwart scherm? Neem dan contact op met Apple. Zij zullen je verder kunnen helpen met het probleem.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general