iOS 9 broncode bevestigt Force Touch voor iPhone 6s / 6s Plus

iOS 9 broncode bevestigt Force Touch voor iPhone 6s / 6s Plus

Als er een gerucht is voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus die je vaak voorbij ziet komen, dan is het wel het gebruik van Force Touch in beide smartphones. Dit is een drukgevoelig scherm die het verschil ziet tussen het hard of zacht drukken op het scherm, waardoor er verschillende acties gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het hard drukken op een plek van de Maps applicatie, waarna je meteen de navigatie naar dat punt aanzet. Nu zijn er in de broncode van iOS 9 weer nieuwe bevestigingen naar boven gebracht van het gebruik van Force Touch in de nieuwe iPhones.

Ontwikkelaar Hamza Sood meldt dit op Twitter. In het verleden heeft hij al vaker onbekende features gevonden in de broncode van iOS, en flikt dat kunstje nu dus weer. Zo heeft hij nu gevonden dat je een tekst kan selecteren als je gebruik maakt van ‘Deep Press’, wat waarschijnlijk het hard drukken op het scherm moet voorstellen. De code die daarvoor gebruikt wordt, en die Sood ook in zijn tweet verstuurde, ziet er als volgt uit.

force-touch-iphone-6s-iphone-6s-plus-ios-9

Geruchten worden hardnekkiger

Bij de introductie van de Apple Watch in 2014 introduceerde Apple deze technologie. Later kwam het ook naar de nieuwe Macbooks. Sindsdien werden de geruchten van Force Touch voor de nieuwe iPhones steeds sterker. Waar het in het begin (medio februari) alleen nog maar over de iPhone 6s Plus zou gaan (zodat dat een meer premium iPhone is), zouden nu beide telefoons over de technologie beschikken.

Force Touch wordt waarschijnlijk de belangrijkste feature van de iPhone 6s en 6s Plus. Aan de buitenkant zal er van de nieuwe iPhones niet zo veel veranderen, maar onder de motorkap zullen wel enkele veranderingen zijn. Zo komt er een nieuwe A9 processor, 2 GB RAM, een 12 megapixel camera achterop en natuurlijk het nieuwe iOS 9. Op 9 september worden beide toestellen waarschijnlijk aangekondigd, waar de Nederlandse release dan op 25 september plaats zal vinden. Vanaf dat moment is het dus mogelijk om een iPhone 6s los in de winkel te kopen, of een iPhone 6s abonnement te bestellen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general