Apple verstuurt uitnodigingen iPhone 6s aankondiging

Apple verstuurt uitnodigingen iPhone 6s aankondiging

Apple heeft de uitnodigingen voor een evenement op woensdag 9 september de deur uit gedaan. Naar verwachting zal Apple hier de nieuwe iPhones aan gaan kondigen. Om 10:00 uur plaatselijke tijd in San Fransisco, of 19:00 uur in Nederland, zal Apple dan de iPhone 6s en iPhone 6s Plus aan gaan kondigen. Dit is exact een jaar nadat Apple de iPhone 6 aankondigde, op 9 september 2014.

De uitnodiging wijst op Siri, de spraakassistent van Apple. Op de uitnodiging staat enkel geschreven ‘Hey Siri, give us a hint’. Als je dit aan Siri vraagt (de Engelstalige), dan kan je ontwijkende antwoorden verwachten.

siri-give-me-a-hint

Over de iPhone 6s en 6s Plus

Wat betreft het design zullen beide telefoons weinig tot niks schelen ten opzichte van hun voorgangers. Omdat het hier gaat om een ‘S’-update, kan je wel grote veranderingen onder de motorkap verwachten. Zo krijgt de processor een upgrade, wordt het werkgeheugen verdubbeld naar 2 GB RAM en zou de cameraresolutie sinds de iPhone 4s voor het eerst weer verhoogd worden, naar 12 megapixel. De camera zou daarnaast ook nog 4K-video’s kunnen maken, waar de huidige topmodellen van Apple op maximaal Full HD kunnen filmen.

De selfiecamera zou ook een upgrade kunnen krijgen. Door een betere sensor zou de camera in donkere ruimtes meer licht op kunnen vangen. Maar de meest beschreven nieuwe feature zal waarschijnlijk Force Touch zijn. Hierdoor wordt het scherm drukgevoelig, en kan een harde of zachte druk op het scherm voor verschillende acties zorgen.

Wel op geen iPhone 6c?

Naast de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, zou Apple nog ruimte hebben voor een paar andere nieuwe producten. Een van die producten zou de iPhone 6c kunnen zijn. Wellicht dat we die al bij deze presentatie kunnen verwachten, maar dat een release in november pas gebeurt. Andere geruchten spreken dan weer over een release in 2016, of zelfs dat Apple toch besluit om het toestel niet te laten verschijnen. We zullen zien wat hiermee gebeurt.

Apple TV op komst?

Het kan ook heel goed mogelijk zijn dat Apple op 9 september naar de nieuwe generatie iPhone ook Apple TV aan gaat kondigen. De vernieuwde settupbox van Apple gaat namelijk ook al lang rond in het geruchtencircuit, maar kan in september dan toch eindelijk aangekondigd gaan worden. Zo zou Apple TV nu ook de ondersteuning kunnen krijgen van Siri en de mogelijkheid om apps te downloaden.
Ook kunnen we van Apple nog een nieuwe iPad verwachten, de iPad Pro. Deze zou zich kenmerken door een enorm groot scherm van minimaal 12,2 inch.

Het iPhone evenement kan je via de website van Apple volgen. Met een Apple apparaat (iPhone, iPad, iPod, Mac) moet dat makkelijk lukken (Safari updaten). Ook met Windows is het mogelijk, dan heb je Windows 10 nodig.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general