iPhone 6s / 6s Plus: dit kunnen we verwachten van Apple

iPhone 6s / 6s Plus: dit kunnen we verwachten van Apple

Aanstaande woensdag, 9 september, zal Apple om 19:00 uur Nederlandse tijd een eigen evenement in San Francisco houden. De aandacht zal hierbij vooral op de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus liggen. De laatste maanden zijn er ontzettend veel geruchten voorbij gekomen, en we zetten die even op een rijtje, zodat je een beter beeld krijgt wat we van Apple mogen verwachten.

Hetzelfde design

De iPhone 6s is de opvolger van de iPhone 6. Omdat er in de naam enkel een S-je bijkomt, hoeven we geen grootse veranderingen aan het design te verwachten. Het formaat zal hetzelfde blijven, net als de looks. Zoals de iPhone 6 er nu uit ziet, zal de iPhone 6s er dus ook gaan uitzien. Wellicht verbergt Apple de strips op de achterkant wat meer, maar daar blijft het dan ook bij. Dit betekent ook dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus respectievelijk een schermgrootte van 4,7 inch en 5,5 inch krijgen.

Force Touch voor de iPhone

Apple gebruikt Force Touch momenteel al op de Apple Watch en op de nieuwe generatie Macbook. Ook de nieuwe iPhones zullen voorzien worden van de Force Touch techniek. Dat betekent dat het scherm van de iPhone drukgevoelig zal worden. Hierdoor kan het scherm onderscheid maken tussen een harde of zachte druk, en kan hier verschillende acties mee uitvoeren. Als je bijvoorbeeld de kaarten app open hebt, kan je hard drukken om meteen naar die locatie toe te navigeren. Ongetwijfeld zal Apple tijdens de aankondiging met nog meer interessante mogelijkheden komen aanzetten.

force-touch-iphone

Verbeterde camera

Elk jaar verbetert Apple wel de camera van de iPhone, maar het is al een lange tijd niet verbeterd zoals nu verwacht wordt. Vanaf de iPhone 4s maakt Apple namelijk al gebruik van een 8 megapixel camera. Hoewel de sensor telkens verbeterd worden voor betere foto’s, werd het ook wel weer eens tijd voor een upgrade wat betreft het aantal megapixels. Volgens de geruchten mogen we die nu verwachten, namelijk een 12 megapixel camera op de achterkant. De camera op de achterkant zou bovendien ook video’s op kunnen nemen in 4K kwaliteit.

Maar niet alleen de camera op de achterkant zal van een upgrade worden voorzien. De selfiecamera zou namelijk ook iets extra’s krijgen: een flitser. Hierdoor zou je betere selfies kunnen maken in het donker.

iphone-camera

Nog betere specificaties

Niet alleen de camera zal verbeterd worden, wat betreft de specificaties van de iPhone 6s en 6s Plus. Apple gebruikt bijvoorbeeld ook weer een nieuwe processor, de A9 processor. De naam zal nog niet zoveel zeggen, maar waarschijnlijk zal de processor geproduceerd worden op een 16nm of 14nm proces. Hierdoor kan de chipset efficiënter werken, wat resulteert in een betere batterijduur. Volgens berichten zou Apple zelfs overwegen om de capaciteit van de batterij terug te brengen, omdat de processor een hoop batterijduur bespaart.

Verder zal naar waarschijnlijkheid ook het werkgeheugen verdubbeld worden. Hoewel een eerder bericht sprak van maar 1 GB RAM, kwamen er andere berichten naar buiten die het wel over 2 GB RAM hadden. Algemene verwachting is wel dat Apple gaat kiezen voor de 2 GB RAM, voor zowel de iPhone 6s als de iPhone 6s Plus.

Sterkere behuizing

Bij de introductie van de iPhone 6 Plus heeft Apple uiteindelijk veel negatieve publiciteit opgelopen. De iPhone 6 Plus bleek namelijk best wel buigbaar te zijn (ookwel bekend als #bendgate). Probleem was echter dat hij gebogen bleef, dus kreeg Apple daar een flink aantal klachten over.

Voor de nieuwe iPhones zal Apple gebruik gaan maken van een sterker stuk aluminium. Het zogenaamde aluminium 7000 series zal een stuk steviger zijn dan het aluminium dat Apple momenteel gebruikt. De 7000 series wordt ondertussen ook gebruikt voor de Apple Watch, en lijkt daar goed te werken.

iPhone 6c laat op zich wachten

In 2013 lanceerde Apple voor het eerst een tweede telefoon in hetzelfde jaar. Het ging destijds om de iPhone 5c. Deze telefoon leek erg veel op de iPhone 5, maar had dan een kleurrijk jasje aan. Er gingen de laatste tijd geruchten over een opvolger van de 5c, namelijk de iPhone 6c. We hoeven dat toestel alleen nog niet naast de introductie van de iPhone 6s te verwachten. Wellicht dat we woensdag meer over dit toestel horen, maar tot dusver hebben we een release in november gehoord of een release in 2016.

iPhone_6C_005

iPhone 6s release en kopen

Maar wanneer zal Apple de iPhone 6s en iPhone 6s Plus dan gaan verkopen? Zoals gezegd is de aankondiging op 9 september. Twee dagen later, 11 september, gaan waarschijnlijk de pre-order mogelijkheden open. Dit zal echter nog in een select aantal landen zijn, waar we Nederland nog niet toe hoeven te beschouwen. De week erna, 18 september, zal de iPhone 6s te koop zijn in de winkels in de grotere landen. Denk hierbij aan Amerika, Engeland en Duitsland. Het kan zijn dat Nederland hierbij hoort, maar als we de afgelopen jaren erbij pakken, dan zal Nederland wel weer bij de tweede ronde horen. Dat zal betekenen dat de iPhone 6s release in Nederland plaatsvindt op 25 september. Vanaf dat moment zal de iPhone 6s in de winkels in Nederland liggen, maar waarschijnlijk zal die ook wel weer snel uitverkocht zijn. Mocht je een iPhone 6s willen hebben, dan moet je er erg vroeg bij zijn!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general