iPad Pro geïntroduceerd door Apple, 12,9 inch scherm

iPad Pro geïntroduceerd door Apple, 12,9 inch scherm

Er gingen eigenlijk al jaren lang geruchten over een grotere iPad van Apple, en die is zojuist officieel aangekondigd door Apple tijdens hun Apple-event. De iPad Pro is een grotere versie van de iPad Air tablets, en meet 12,9 inch. Apple maakt bekend dat dit hun nieuwe vlaggenschip is van de tablets, daarom hebben ze ook een flinke tijd besteed aan het laten zien van het apparaat. Ook komt de iPad Pro nu met een stylus, Apple Pencil, zoals concurrenten van Apple (Samsung en Microsoft) ook hebben.

Apple heeft de iPad Pro een resolutie van 2732 x 2048 gegeven, wat neerkomt op zo’n 77% meer pixels dan de oudere generatie iPad, die een resolutie hadden van 2048 x 1536 pixels. Wat betreft de pixeldichtheid, die komt uit op 264 ppi, wat hetzelfde is als de iPads die Apple sinds 2012 maakt, met een 9,7 inch scherm.

Apple heeft de iPad Pro voorzien van een verbeterde processor, de A9X processor. Volgens Apple is deze processor maar liefst 1,8x sneller dan de A8X, en wat betreft de GPU prestaties zou die zelfs verdubbeld zijn.

De iPad Pro krijgt een nieuwe hoesje, speciaal gemaakt voor de iPad Pro. Deze heeft de naam Smart Keyboard meegekregen, want het is ook meteen een keyboard waarmee je kan schrijven op je iPad Pro. De Smart Keyboard wordt door middel van een magneet aan de iPad Pro gekoppeld, waar dan ook stroom doorheen loopt. Accessoires makers kunnen hun eigen accessoires hier op aansluiten. Een andere toevoeging aan de iPad Pro, is de Apple Pencil. Dit is een stylus, speciaal gemaakt voor de iPad Pro. Opvallend is deze stylus van Apple wel, juist omdat de overleden CEO van Apple, Steve Jobs, in het verleden duidelijk had gemaakt dat je het verknald hebt, als je een stylus ziet:

“It’s like we said on the iPad, if you see a stylus, they blew it. In multitasking, if you see a task manager… they blew it. Users shouldn’t ever have to think about it.”

Dit was destijds bij de presentatie van de allereerste iPhone. Overigens vond hij destijds ook niks van telefoons die groter dan 4 inch waren, maar met de introductie van de 4,7 inch iPhone, ging Apple ook een andere richting op. Tijden veranderen…

iPad Pro release en prijs

De iPad Pro wordt door Apple in november uitgebracht, en het instapmodel van 32 GB krijgt een prijs van 799 dollar. Waarschijnlijk zal deze prijs ook in euro’s hetzelfde zijn. De duurste versie van de iPad Pro kost 1049 dollar, en heeft naast 128 GB opslagruimte ook 4G. De Apple Pencil krijgt een adviesprijs mee van 99 dollar, terwijl de Smart Keyboard een prijs van 169 dollar meekrijgt. Nogmaals, dit zijn de prijzen in dollars. Je kan verwachten dat dit ook de prijzen in euro’s worden, maar daar heeft Apple nog niks over gezegd.

iPad Pro bestellen

Mocht je de iPad Pro willen bestellen, dan kan je daarvoor terecht bij een webwinkel, of natuurlijk via de Apple Store. Vanaf 11 november zal het mogelijk zijn om deze grote iPad te bestellen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general