iPhone 6s en iPhone 6s Plus officieel aangekondigd

iPhone 6s en iPhone 6s Plus officieel aangekondigd

Apple heeft woensdagavond de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus aangekondigd. Dit gebeurde op het eigen Apple evenement, waar onder anderen ook de nieuwe iPad Pro en een verbeterde versie van de Apple TV werden getoond.

iPhone 6s: dit moet je weten

De iPhone 6s werd naast de iPhone 6s Plus aangekondigd, en is toch wel hét vlaggenschip van Apple voor de komende tijd. Het toestel heeft qua uiterlijk erg veel weg van de iPhone 6, en ook het scherm blijft hetzelfde formaat van 4,7 inch. Enige verschil van de buitenkant, is dat er een nieuwe kleur is toegevoegd: roségoud. Dit komt natuurlijk omdat het om een ‘S-update’ van de iPhone gaat, dus dat was te verwachten.

Apple brengt de iPhone 6s uit met de nieuwe 64-bit A9 processor, en deze is volgens Apple maar liefst 70% sneller dan de processor van vorig jaar. De grafische resultaten zijn nog meer opgeschroefd, een toename van 90%. Ook wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe transistor architectuur, waardoor de iPhone 6s een stuk efficiënter om kan gaan met de rekenkracht die hij moet leveren.

Zoals ook al verwacht, komt Apple (eindelijk) weer met een megapixel update voor de camera. Sinds de iPhone 4s gebruikt Apple al een 8 megapixel camera, maar de iPhone 6s en 6s Plus krijgen de beschikking over een 12 megapixel camera. De camera krijgt ook voor het eerst beschikking over 4K video opnames. Aan de voorkant kiest Apple voor een 5 megapixel camera. Er gingen al geruchten over een flitser aan de voorkant voor de camera, en lijkt inderdaad zo te zijn. Ten minste, niet een flits zoals je die gewend bent. Het scherm licht namelijk erg fel op, waardoor je extra licht krijgt, zonder een echte flitser te hebben.
Apple houdt helaas nog wel aan op een 16GB model, wat het instapmodel zal zijn. Andere opties zijn 64GB en 128GB.

Force Touch is officieel geworden voor de nieuwe iPhone 6s, alleen noemt Apple het nu 3D Touch. Hierdoor wordt het scherm drukgevoelig, en kan het scherm verschillende acties bedenken voor een bepaalde druk.

Voor de iPhone 6s gebruikt Apple het series 7000 aluminium, welke een stuk sterker is dan het materiaal van de iPhone 6. Hierdoor moet een bendgate van vorig jaar voorkomen worden, ookal was dat meer een probleem van de 6 Plus.

iPhone 6s Plus: dit moet je weten

De iPhone 6s Plus is de grotere versie van de iPhone 6s, en de opvolger van de iPhone 6 Plus. De iPhone 6s Plus meet net als zijn voorganger 5,5 inch. Wel krijgt de iPhone 6s Plus een nieuwe kleur, net als de iPhone 6s. Dit is de kleur roségoud, waardoor het toestel in vier verschillende kleuren beschikbaar is: grijs, zilver, goud en roségoud.

Wat betreft de processor krijgt de iPhone 6s Plus dezelfde processor als de iPhone 6s. Dat is dus een A9 processor die 70% betere CPU en 90% betere GPU prestaties heeft dan de A8 van afgelopen jaar, aldus Apple. Ook krijgt de iPhone 6s Plus de beschikking over het vermeende Force Touch, wat voor de iPhone 3D Touch gaat heten. De camera krijgt ook weer een upgrade, naar 12 megapixels, en kan nu video’s in 4K opnemen. De camera aan de voorkant krijgt 5 megapixel mee. De camera aan de voorkant (selfiecamera) heeft nu ook een soort van flits. Dit gebeurt door het scherm heel fel op te lichten, iets wat je bijvoorbeeld ook ziet bij de app Snapchat.

Vorig jaar was er bij de iPhone 6 Plus flinke negatieve publiciteit voor Apple. Het toestel zou namelijk snel te buigen zijn, beter bekend als bendgate. Nu maakt Apple gebruik van het 7000 series aluminium, net als de Apple Watch. Dit is een stuk steviger dan wat Apple eerder gebruikt, en zal ook stevig aanvoelen.

iPhone 6s / 6s Plus release en prijs

Wat betreft de release van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus, de release zal plaatsvinden op 25 september. Helaas gaat dit nog wel om de grote landen, waar Nederland helaas niet bij zit. Mocht je de iPhone 6s of 6s Plus wel graag snel hebben, dan kan je die bijvoorbeeld wel in Duitsland kopen.

De prijs van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zal hetzelfde blijven als de iPhone 6 en 6 Plus bij hun introductie. De laatste twee worden wel nu met 100 dollar goedkoper. Dit betekent dat je 699 euro betaalt voor de iPhone 6s en 799 euro voor de iPhone 6s Plus, instapmodel dan welteverstaan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general