iOS 9 nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod

iOS 9 nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod

Vanaf woensdagavond 19:00 was het mogelijk om iOS 9 te downloaden. Apple begon toen met de uitrol van iOS 9 naar de Apple producten. Als je een iPhone of iPad hebt die vanaf 2011 aangekondigd is, dan kan je de iOS 9 update installeren op je Apple device.

iOS 9 downloaden

Om iOS 9 te downloaden, ga je naar het instellingen menu van je toestel. Via ‘Algemeen > Software-update’ kan je iOS 9 op je toestel downloaden. iOS 9 is beschikbaar voor de volgende toestellen:
[tw-column width=”one-third”]
– iPhone 4s
– iPhone 5
– iPhone 5c
– iPhone 5s
– iPhone 6
– iPhone 6 Plus[/tw-column]
[tw-column width=”one-third”]
– iPad 2
– iPad 3
– iPad 4
– iPad Air
– iPad Air 2
– iPad Mini 1/2/3[/tw-column]
[tw-column width=”one-third” position=”last”]
– iPod Touch 5e generatie
– iPod Touch 6e generatie[/tw-column]

Als je iOS 9 gaat downloaden, zorg er dan wel voor dat je nog minimaal 50% van je batterijduur hebt en dat je verbonden bent met een wifi netwerk. Ook is het handig om voldoende opslagruimte te hebben. Mocht je dit niet hebben, dan kan je er ook voor kiezen om via iTunes de update te laten verlopen.

iOS 9 prestaties

Als we Apple mogen geloven, dan wordt iOS 9 een stuk efficiënter dan iOS 8. Hierdoor zou je tot maar liefst een uur extra batterijduur krijgen, bij actief gebruik. Ook is er een functie die enkele functies van het toestel uit zal zetten, wat kan resulteren in een batterijduur van 3 uur extra. Apple lijkt dus erg in te zetten op extra batterijduur voor de toestellen.

Apple heeft er ook voor kunnen zorgen dat iOS 9 veel minder opslagruimte inneemt dan iOS 8. iOS 9 heeft ongeveer 1,3 GB ruimte nodig.

Andere verbeterpunten

In iOS 9 is verder ook Siri weer verder verbeterd. Siri zou sneller en slimmer gemaakt zijn, waardoor Siri steeds meer zinnen zal begrijpen en uit kunnen voeren. Daarnaast komt Apple Maps met een update, waar nu ook het openbaar vervoer in geregeld is. Verder zijn er nog een aantal kleinere verbeterpunten, en zijn de bugs verholpen.

iOS 9 is vanaf nu dus beschikbaar, maar of je nu al moet overstappen, moet je zelf weten. Op internet klagen namelijk een hoop mensen dat het een en het ander nog niet helemaal goed werkt. Je kan dus ook nog even afwachten, totdat die problemen verholpen lijken te zijn.

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus krijgen natuurlijk ook iOS 9, maar zij hebben geen update daarvoor nodig. Op de nieuwe iPhones staat al automatisch dit nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general