iOS 9 al op meer dan 50% van Apple producten

iOS 9 al op meer dan 50% van Apple producten

Vorige week woensdag begon Apple met de uitrol van iOS 9 naar alle Apple apparaten van na 2011. Apple meldt vandaag dat vier dagen na de uitrol, iOS 9 al op meer dan 50% van de toestellen te vinden was. Hiermee is het dus sneller dan iOS 8 (die op 46% van de toestellen stond na evenveel tijd), maar heeft het nog een lagere adoptie tijd dan iOS 7.

iOS 9 update

Apple baseert deze gegevens op het aantal toestellen dat de App Store bezoekt. Deze cijfers van Apple geven een veel grotere adoptie tijd aan dan die enkele analisten hadden gegeven. Er werd verwacht dat het tussen 30 tot 40% zou liggen, maar dat het al de helft overschrijft, had nog niemand verwacht. Het is echter niet bekend of Apple ook de apparaten meerekent die de update niet uit kunnen voeren.

Hoe dan ook, deze adoptie tijd van iOS 9 laat maar weer zien dat iPhone gebruikers heel veel sneller een besturingssysteem update uitvoeren dan een Android gebruiker. Zo zit Android 5.x Lollipop op zo’n 20% van de Android smartphones, terwijl het al een jaar beschikbaar is.

Over een tijdje zal het marktaandeel van iOS 9 nog verder omhoog schieten, als de nieuwe producten van Apple ook op de markt komen. Over enkele weken zullen namelijk de iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPad Pro overal te koop zijn.

Mocht je nog niet over de nieuwste versie van iOS beschikken, dan kan je die op je iPhone/iPad/iPod downloaden, mocht het een toestel van na 2011 zijn. Dit kan je doen via je toestel zelf, of via iTunes.

(via: Apple)

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general