‘Apple komt in 2016 met 4 inch iPhone’

‘Apple komt in 2016 met 4 inch iPhone’

Apple maakte met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus de stap naar de grotere telefoons toe. De iPhone daarvoor (de iPhone 5s) had een scherm van 4 inch, terwijl de rest van de markt al een tijdje rondom de 5 inch zat. Met het 4,7 inch scherm van de iPhone 6 en het 5,5 inch scherm van de iPhone 6 Plus, groeide Apple ook toe naar (en over) de schermen van 5 inch. Toch kunnen we nog een nieuwe 4 inch iPhone van Apple verwachten in 2016, naast de iPhone 7 (Plus).

Verwachting voor nieuwe 4 inch iPhone

De KGI analist Ming-Chi Kuo is hiervan op de hoogte. Hij heeft twee nieuwe weetjes over Apple in 2016. De ene heeft betrekking tot de processor van de iPhone 7 (daarover zo meer), en de ander gaat over een kleine 4 inch iPhone. Wat we precies kunnen verwachten van dat kleinere toestel, is niet helemaal duidelijk. Kuo zegt dat het een verbetering is ten opzichte van de iPhone 5s, en dat het bijvoorbeeld de A9 processor (van de iPhone 6s) heeft.

iphone-6c-concept

We hoeven echter geen 3D Touch te verwachten, een functie die de nieuwste iPhones wel hebben. Dit omdat Apple deze kleinere iPhone als een budgetmodel op de markt wil brengen. Dat doet dan meteen denken aan de iPhone 5c, al zou de behuizing van dit nieuwe toestel wel van metaal zijn. Hoe dit toestel genoemd gaat worden, en wanneer het aangekondigd zou worden, is niet bekend.

iPhone 7 krijgt snellere processor

Kuo heeft ook wat te zeggen over de iPhone 7, die volgens hem weer met een 4,7 inch en een 5,5 inch scherm op de markt verschijnt. Dit zal in september van volgend jaar gebeuren. Zoals we ook al van te voren aan kunnen nemen, zullen ze over de Apple A10 processor beschikken. Het verschil zou volgens Kuo zitten in het werkgeheugen, waar die bij de iPhone 7 Plus groter zal zijn (2 GB tegen 3 GB).

Eerdere geruchten deden ook vermoeden dat Apple wellicht zou kiezen voor een verschillende behuizing. Deze zou steviger en (tot op een bepaald niveau) waterdicht zijn. Kuo wilt hier zelf niet verder op ingaan, en zal dus ook niet zeker weten wat er gaat gebeuren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general