iPhone resetten: zo werkt het

iPhone resetten: zo werkt het

Het is goed voor je iPhone om hem eens in de zoveel tijd te resetten, dat omdat je zo alles stabiel kan houden en de iPhone bijvoorbeeld het overbodige werkgeheugen even kan verwijderen. Je kan ook je iPhone willen resetten als die bijvoorbeeld vastloopt. In dit artikel krijg je tips over hoe je je iPhone kan resetten of opnieuw opstarten.

iPhone opnieuw opstarten

De makkelijkste manier om de iPhone helemaal uit en weer helemaal aan te doen, is door hem opnieuw op te laten starten. Dit is ook aan te raden om als eerste te doen, als je een iPhone reset wilt doen vanwege het feit dat je iPhone vastloopt. Mocht het opnieuw opstarten niet helpen, dan kan je nog kiezen voor een reset.

iphone-opnieuw-opstarten

Om de iPhone opnieuw op te laten starten, houd je de powerknop (waarmee je hem scherm kan unlocken) voor een tijdje in. Als je die lang genoeg inhoudt, die je een scherm verschijnen op je iPhone waarin gevraagd wordt of je je iPhone opnieuw wilt opstarten. Schuif het icoontje zo dat je de iPhone uitschakelt. Zodra de telefoon helemaal uit is, kan je hem weer aanzetten. Zo werkt het opnieuw opstarten van je iPhone.

iPhone resetten

Je iPhone resetten op de manier zodat je geen data verliest, kan met deze tip. Houd zowel de powerknop als de homeknop tegelijk ingedrukt voor een periode van minimaal 10 seconden. Na een tijdje zal je het logo van Apple zien verschijnen, wat betekent dat je de iPhone reset voltooid hebt. De iPhone zal vanzelf weer opstarten, en alles zou weer in orde moeten zijn.

iPhone resetten naar fabrieksinstellingen

Het kan ook zijn dat je graag alle bestanden van je iPhone verwijderd wilt hebben, bijvoorbeeld omdat je hem gaat verkopen. Dan kan het handig zijn om je iPhone te resetten naar de fabrieksinstellingen.

iphone-harde-reset-fabrieksinstellingen

Als je naar de iPhone fabrieksinstellingen wilt resetten, dan doe je er goed aan om je iPhone voldoende (>50%) opgeladen te hebben. Ga vervolgens naar Instelingen > Algemeen, en zoek naar iets wat lijkt op ‘Stel opnieuw in’. Daarna moet je naar ‘Wis alle inhoud en instellingen’, zodat je de iPhone reset kan voltooien. Na enige tijd zal de iPhone terug zijn gekeerd naar de fabrieksinstellingen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general