Standaard Apple-apps op iOS laten verdwijnen

Standaard Apple-apps op iOS laten verdwijnen

Iedere iPhone komt met een aantal standaard apps die je helaas niet kan verwijderen, en veel mensen gewoon in een aparte map stoppen. Heel vervelend kan het zijn. Als je een app wilt verwijderen, dan houd je die lang ingedrukt totdat al je apps gaan schudden. Vervolgens kan je deze makkelijk verwijderen. Maar met de standaard apps van iOS gaat dat helaas niet zo, dat staat Apple klaarblijkelijk niet toe. Het lijken er bij elke iOS-update ook weer meer te worden, maar hoe ga je dit tegen? We geven je hier een tip waardoor je de standaard iOS apps op je iPhone kan laten verdwijnen.

Standaard iPhone apps? Weg ermee!

Een YouTuber heeft gevonden hoe het mogelijk is om deze standaard apps te laten verdwijnen, waardoor je ze dus niet meer in een aparte map hoeft te bewaren. Met behulp van de beschrijving in dit artikel en de video, zou het voor je mogelijk moeten zijn om de apps te laten verdwijnen.

Weghalen van Apple apps

Met onderstaand stappenplan zal je het moeten kunnen doen:
1: Kies een standaard Apple app, en plaats hem in een map;
2: Open de desbetreffende map, en houd de app ingedrukt totdat die gaat schudden;
3: Haal de app naar een lege pagina van de map, en laat hem los;
4: Herhaal stap drie, van de lege pagina met één app naar een nieuwe lege pagina, maar hou de app nog vast;
5: Druk op de homeknop van je iPhone, terwijl je de app nog vasthoudt;
6: De standaard app lijkt te verdwijnen, en is niet meer te vinden op je scherm.

Ook nog een video om het helemaal duidelijk te maken:

Terughalen standaard apps

Met deze truc verwijder je de standaard apps van Apple niet, maar laat je ze verdwijnen. Mocht je de app toch nog eens nodig hebben, dan kan je deze gewoon nog opzoeken in je iPhone. Als je je iPhone opnieuw opstart (lees hier hoe je je iPhone opnieuw op kan starten), dan zullen de standaard apps weer verschijnen op je scherm. Waarschijnlijk zal dit met een update van iOS ook wel eens gefixt gaan worden door Apple, maar dat zien we tegen die tijd wel weer. Wie weet besluit Apple om ze dan toch echt ergens te kunnen verstoppen of verwijderen… 😉

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general