5 Tips voor meer opslagruimte op je iPhone

5 Tips voor meer opslagruimte op je iPhone

Het zal je ongetwijfeld wel eens overkomen zijn, wil je een nieuwe app installeren, blijkt dat je geen opslagruimte meer over hebt op je iPhone. Of heb je bijvoorbeeld meer opslagruimte nodig om de nieuwste iOS-versie te downloaden. Met de volgende tips kunnen we je helpen om opslagruimte vrij te maken op je iPhone.

1. De ‘film-truc’ gebruiken

Deze manier van ruimte vrijmaken zal een beetje vreemd kunnen klinken, maar het werkt wel. Je doet in feite alsof je een film via je iTunes Store koopt, en daarvoor maakt je iPhone meer ruimte vrij. Dit gaat als volgt:

– Navigeer naar de iTunes Store op je iPhone (of iPad).
– Ga naar de films, en klik op een film die meer ruimte in zal nemen dan de ruimte die je hebt op je iPhone. Kies dus bij voorkeur een film van 5 GB of iets dergelijks.
– Druk vervolgens op de knop om de film te huren/kopen, maar koop hem niet.
– Nu zal je een melding zien dat je iPhone niet genoeg opslagruimte heeft.
– Ga nu naar Instellingen > Opslag > Opslag en iCloud-gebruik.
– Als het goed is zal je nu zien dat je meer opslagruimte hebt vrijgemaakt.

Leuk dat het werkt, maar hoe werkt dit dan precies? Op je iPhone is er maar één app waarvan je het cache geheugen kan legen, Safari. Andere applicaties hebben deze mogelijkheid niet, in ieder geval niet handmatig. Je iPhone maakt namelijk zelf dit cache geheugen vrij. Hierdoor gaan er geen bestanden verloren, maar zal je bijvoorbeeld offline geen YouTube video’s meer kunnen kijken (totdat je die weer opnieuw opslaat natuurlijk).

Let op: De film hoef je niet daadwerkelijk te kopen. Voer dus niet je wachtwoord in, en houd je vinger niet op de homeknop (in verband met aankopen via Touch ID). Let er ook op dat je dit nog niet doet, als je de 15 minuten optie aan hebt staan en de afgelopen 15 minuten iets gekocht hebt.

Deze tip komt oorspronkelijk van Reddit. Mocht je meer info willen, bezoek dan even het forumbericht via deze link.

2. Foto’s en video’s verwijderen

Foto’s, en video’s al helemaal, nemen veel ruimte in op je iPhone. Kijk eens via de instellingen naar de opslag hiervan, en je zal je waarschijnlijk verbazen hoeveel ruimte die foto’s en video’s in nemen. Foto’s bewaren is natuurlijk altijd leuk, maar dit hoeft niet per se op je iPhone. Verplaats ze eens naar een externe harde schijf of je computer. Daarnaast zijn er ook clouddiensten, waar je deze foto’s op kan slaan. Denk bijvoorbeeld eens aan OneDrive, Google Drive of Dropbox als je iCloud vol zit. Ook zullen er vast wat foto’s en video’s tussen zitten die verwijderd kunnen worden, hier zal je veel opslagruimte mee vrij kunnen maken.

photo-iphone-storage-full

3. Verwijder grote applicatiesiphone-opslag

Op je iPhone heb je natuurlijk een aantal applicaties staan. Een gedeelte hiervan zal je dagelijks of wekelijks ‘gewoon’ gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Whatsapp, Facebook, 9292, of dat ene leuke spelletje. Er zullen echter ook tal van apps tussen zitten die je eigenlijk nooit gebruikt.

Als je bij de opslag van de iPhone (Instellingen > Algemeen > Opslag) kijkt, dan zal je zien welke app de meeste opslagruimte gebruikt. Hier kan je dan ook bepalen of je die app eigenlijk wel nodig hebt. Ooit zal je die wel eens gedacht nodig te hebben, of had je hem misschien wel nodig, maar als dat niet meer zo is, kan je hem net zo goed verwijderen. Zo krijg je weer genoeg ruimte om die nieuwe app te downloaden die je in de toekomst ook nooit meer zal gebruiken :).

4. iPhone naar fabrieksinstellingen

Dé manier om veel opslagruimte vrij te maken op je iPhone, is om je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor worden alle gegevens en bestanden van je iPhone verwijderd, en kan je opnieuw beginnen met een ‘nieuwe’ iPhone. Wel zal je dus alles weer opnieuw moeten instellen, maar als je maar een aantal apps flink gebruikt, is dat ook weer zo gepiept.

5. Switch naar de mobiele site

Apps voor dingen als Facebook kwamen natuurlijk om de hoek kijken omdat er eigenlijk nog geen mobiele sites beschikbaar waren. Gelukkig zijn die er tegenwoordig ook al, en kan je dus de overstap maken naar de mobiele site in plaats van de app. Apps zoals die van Facebook nemen namelijk vaak relatief veel ruimte in, vergeleken met hun mobiele site. Daarnaast willen ze ook nog wel eens veel van je batterij leeg halen. Maar niet alleen Facebook kan je via de mobiele browser bezoeken, denk ook eens aan YouTube, Nu.nl of 9292. Een app is natuurlijk wel wat handiger, dus dit is ook idealer als je de desbetreffende app niet zo vaak gebruikt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general