iPhone SE aangekondigd, 4-inch krachtpatser

iPhone SE aangekondigd, 4-inch krachtpatser

De iPhone SE is op 21 maart door Apple officieel aangekondigd. Deze nieuwe telefoon van Apple heeft weer een 4 inch scherm, en lijkt precies op de iPhone 5s, de laatste iPhone met een 4 inch scherm. Als we naar de specificaties kijken, dan zien we daar wel sterke verbeterpunten op. Dit komen namelijk heel erg overeen met de iPhone 6s.

Alles over de iPhone SE

Uiteindelijk bleek het al dat we een hoop wisten over de iPhone SE. Al langer werd gesproken over het bestaan van een nieuwe 4 inch iPhone, maar de aankondiging daarvan bleef maar uit. Tot nu dus, nu Apple de iPhone SE officieel aangekondigd heeft. Hier de belangrijkste dingen van de iPhone SE in een overzicht:
– 4-inch Retina-resolutie scherm
– 12 megapixel camera met 4K video’s en Live Photos
– A9 processor
– Design van metaal en glas, net als de iPhone 5s
– Kleuren grijs, zilver, goud en roségoud
– 16 GB voor 489 euro, 64 GB voor 589 euro
– Nieuwste versie iOS 9.3 aanwezig

iphone-se-1

Hoewel de iPhone SE er dus als de iPhone 5s uitziet, zal de hardware voornamelijk afkomstig zijn uit de iPhone 6s. Zo zien we de A9 en M9 chipset terugkomen, en is er een NFC chip aanwezig. Daarmee kan je contactloos betalen met Apple Pay, alleen is dat nog niet in Nederland beschikbaar. Ook de 12 megapixel camera is afkomstig van de 6s. Daar kan je ook mee filmen in 4K en Live Photos opnemen. Wel mist de functie 3D Touch op de iPhone SE.

Apple heeft gister ook wat andere dingen aangekondigd. Zo kwamen er nieuwe bandjes voor de Apple Watch, werd de 9,7 inch versie van de iPad Pro geïntroduceerd en kwam er een update van iOS naar buiten. iOS 9.3 is ook meteen beschikbaar, en zal standaard geleverd worden op de iPhone SE. Hierbij is bijvoorbeeld de functie Night Shift toegevoegd, waardoor het scherm ’s avonds meer naar de rode kant van het kleurenspectrum gaat. Dit kan ten goede komen aan je nachtrust. Te veel blauw licht ’s avonds binnenkrijgen zou je namelijk vertellen dat het nog niet tijd is om te gaan slapen.

iPhone SE prijs en release

De prijs van de dollar vertaald naar de euro, is nogal ongunstig gedaan. In Amerika betaal je namelijk 399 dollar voor de 16 GB iPhone SE. Tegen de koers van vandaag, is dat 354 euro. In Nederland mag je echter 489 euro betalen. Daarmee is het alsnog de goedkoopste nieuwe iPhone van Apple, maar is het verschil tussen de landen wel groot. Desalniettemin lijk het een prima prijs, als je kijkt wat voor eens specificaties je daarvoor terug krijgt. Voor het 64 GB model betaal je 589 euro in Nederland.

De eerste groep landen zal een pre-order kunnen plaatsen op 24 maart. De eerste iPhone SE release zal dan 31 maart plaatsvinden. Tot deze groep behoort Nederland helaas niet, maar de volgende landen wel: Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, UK, Verenigde Staten en Virgin Islands. Je zou de iPhone SE dus al op kunnen halen in bijvoorbeeld Duitsland, als die er nog niet in Nederland is.

De release in de Benelux zal begin april zijn, op een nog nader te noemen datum. De iPhone SE pre-order begint al wel in maart. Vanaf 29 maart kan je de iPhone SE pre-orderen in de Apple Store. Dit zal je dan betalen voor de iPhone SE:
– iPhone SE 16 GB: €489
– iPhone SE 64 GB: €589

iPhone SE met abonnement bestellen? Kijk voor de beste aanbiedingen daarvan op de iPhone SE pagina. Of zie in de tabel hieronder:

[table id=12 /]

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general