iPhone SE teardown laat grotere batterij zien

iPhone SE teardown laat grotere batterij zien

Nu de iPhone SE in de eerste landen ook al geleverd wordt, zal je op het internet al meer kunnen vinden over deze telefoon. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone SE reviews, tips, gebruiksgemak en meer. Zo ook de teardown van het bedrijf iFixit. Zij halen de iPhone SE helemaal uit elkaar, om te laten zien waar het toestel nou precies uit bestaat. Hieruit kunnen we vaak meer informatie halen dan Apple tijdens het praatje van de introductie verteld.

Grotere batterij

Het eerste wat wel leuk aan die teardown is, is dat de batterij van de iPhone SE groter wordt dan die we in de iPhone 5s vinden. Bij de introductie van de iPhone SE konden we al zien uit de cijfers van Apple, dat de batterijduur er wat op vooruitging, maar als we zo naar de batterij kijken, dan mogen we misschien wel nog meer verwachten. De batterij is namelijk groter dan die we in de iPhone 5s vinden, terwijl de schermen even groot zijn en dezelfde resoluties hebben. Daarnaast zijn de processors door de jaren heen ook steeds efficiënter geworden, wat dus betekent dat we er qua batterijduur flink op vooruit moeten gaan.

iPhone 5s en iPhone SE overeenkomsten

Dat de iPhone SE meer dan geïnspireerd is door de iPhone 5s, moge duidelijk zijn. Aan de buitenkant is het verschil tussen de twee toestel nauwelijks te zien. Wat betreft de specificaties verschilt die wel meer, zo maakt de SE gebruik van de processor en camera van de iPhone 6s. Maar toch heeft Apple meer onderdelen van de iPhone 5s gebruikt, dan dat je misschien had verwacht.

ifixit-teardown-iphone-se-vergelijking

Volgens de teardown van iFixit, heeft Apple ook de luidspreker, simkaartslot en trilmotor van de iPhone 5s in de iPhone SE gebruikt. Hier bespaart Apple natuurlijk mooi aan kosten voor de ontwikkeling, waardoor de prijs van de iPhone SE ook zo laag is vergeleken met de andere iPhones.

Verder merkt iFixit op, dat het interne design ook veel weg heeft van de iPhone 5s. Zo wordt ook hetzelfde logicboard gebruikt, en ziet iFixit eigenlijk alleen de nieuwe componenten geplaatst binnen het interne design. Daarnaast zou de camera ook toch iets van de iPhone 6s kunnen verschillen, en is ook de Lightning-aansluiting anders gemaakt. Voor een volledige rapport, bekijk de site van iFixit.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general