iPhone batterij vervangen, een aantal tips

iPhone batterij vervangen, een aantal tips

Zeker als je je iPhone zeer veel gebruikt, en dat doen de meeste iPhone gebruikers, dan gaat de batterij niet meer zo lang mee als toen je de iPhone net gekocht had. Natuurlijk kan je dit oplossen door een externe batterij met je mee te nemen of bij iedere gelegenheid even op te laden, maar dat gaat al snel vervelen en je hebt daar niet altijd de tijd voor. Een goede batterij in je iPhone is toch wel belangrijk. Over het algemeen begint je batterij na een jaar gebruik toch wel af te nemen aan kwaliteit. Apple zelf zegt hierover dat de batterij nog ongeveer 4/5 aan capaciteit heeft na vijfhonderd keer opladen. Een fijne oplossing is het vervangen van de batterij, mocht je inderdaad merken dat de batterij minder lang meegaat.

De batterij via Apple laten vervangen

Wanneer de batterij al binnen het eerste jaar na aankoop aanzienlijk slechter wordt, dan kan je natuurlijk terugvallen op de fabrieksgarantie. Wanneer je op een normale manier omgegaan bent met je iPhone, dan kan de Apple service je een gratis nieuwe batterij geven. Als de garantie al verlopen is, dan moet je ongeveer 75 euro betalen voor een nieuwe batterij voor je iPhone. Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met de verzendkosten. Bij elkaar zal je tussen de 85 en 95 euro kwijt zijn. Je kan deze service aanvragen via Apple zelf of de aanvraag laten verlopen via een telefoonaanbieder. Echter, in beide gevallen ben je jouw iPhone al snel een week kwijt.

Denk aan je gegevens op je iPhone

Als je besluit de batterij te laten vervangen door Apple, houd er dan rekening mee dat je de gegevens op je iPhone veilig stelt. Het is namelijk zo dat alle aanwezige gegevens op het toestel tijdens het vervangen van de batterij worden verwijderd. Het best kan je gebruik maken van iTunes of iCloud om een back-up te maken van al je gegevens.

Stappenplan om zelf de iPhone batterij te vervangen

Je kan natuurlijk ook zelf je iPhone batterij vervangen, op eigen risico. Hiervoor bestel je zelf een originele iPhone batterij voor jouw specifieke toestel. Je kan ook een reparatiesetje bestellen, waarbij onder meer ook een kleine schroevendraaier zit voor de minuscule schroefjes. Vervolgens volg je de 10 onderstaande stappen.

  1. Schakel het toestel uit en verwijder de schroefjes onderaan de iPhone.
  2. Plaats een zuignap op je touchscreen, houd de onderzijde van het toestel goed vast en trek aan de zuignap.
  3. Gebruik een plastic of afgewerkt houten staafje om het scherm los te wrikken. Gebruik hiervoor geen materialen die je scherm kunnen beschadigen.
  4. Open het scherm rustig aan en nooit verder dan negentig graden.
  5. Haal de twee schroefjes naast de batterij los.
  6. Maak het zwarte uiteinde van het kabeltje los om de batterij eruit te halen.
  7. Plaats de nieuwe batterij op dezelfde plek en klik deze goed vast.
  8. Plaats het plaatje terug en schroef deze vast op de juiste plek.
  9. Duw voorzichtig het scherm terug en druk deze goed aan.
  10. Schroef de twee schroefjes weer vast onderaan het toestel en je bent klaar.

Een visualisering helpt altijd beter om een stappenplan te volgen, kijk daarom eens onderstaande video om te kijken hoe je een iPhone batterij moet vervangen, of zoek zelf naar een ander filmpje:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general