iPhone simkaart vervangen of plaatsen, zo doe je dat

iPhone simkaart vervangen of plaatsen, zo doe je dat

Een iPhone simkaart plaatsen of vervangen kan even lastig zijn. Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht, dan moet je hier natuurlijk je simkaart in plaatsen om deze direct te kunnen gebruiken. Als je al een iPhone hebt, en de simkaart in de winkel hebt laten plaatsen, dan moet je de simkaart natuurlijk vervangen als je bijvoorbeeld overstapt van abonnement of bijvoorbeeld prepaid gaat bellen. Ga je je iPhone juist verkopen? Dan moet je jouw simkaart natuurlijk verwijderen.

De juiste tools gebruiken

Natuurlijk heb je wel één en ander nodig om gemakkelijk een simkaart te vervangen of plaatsen. Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht, dan zit er een handige verwijdertool bij die je kunt gebruiken, echter, het kan zijn dat je deze bent kwijt geraakt. Natuurlijk kan het ook zijn dat je een tweedehands iPhone zonder verwijdertool hebt gekocht. Je kan dan gebruik maken van diverse andere dingen, zoals een punaise of bijvoorbeeld een paperclip. Je kan ook een mesje met een smalle punt gebruiken, maar dan moet je natuurlijk wel heel voorzichtig te werk gaan om te voorkomen dat de telefoon of de simkaart beschadigd raakt.

simkaart-iphone-plaatsen

Verschil in modellen iPhones

Er zijn natuurlijk al veel verschillende iPhones op de markt verschenen en niet alle toestellen zitten hetzelfde in elkaar als het gaat om de simkaart. Daarnaast zijn er ook verschillende simkaarten in gebruikt voor de iPhones. Zo hebben de iPhone 4 en 4S een micro simkaart en heb je vanaf de iPhone 5 te maken met een nano simkaart. Dat geldt dus voor de iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 (Plus) en iPhone 6s (Plus). Ben jij nog in het bezit van een standaard (grote) simkaart? Geen paniek. In verreweg de meeste telefoonzaken kan je de simkaart op maat laten knippen voor je iPhone. Ook dit zou je eventueel zelf kunnen doen, maar omdat dit op vele plaatsen ook gratis gedaan kan worden, is het verstandig om dit te laten doen.

Een simkaart in de iPhone 3G of 3GS plaatsen of vervangen

De iPhones 3G en 3GS zijn de eerste iPhones die op de markt verschenen. Hiervan zijn er zeker nog modellen in gebruik en het kan dus voorkomen dat hierin een simkaart moet worden geplaatst of vervangen. Bij deze modellen zit de simkaart aan de bovenzijde. Je kan het laatje hiervoor vinden tussen je koptelefoon-aansluiting en de aan/uit-knop. In het laatje zie je een gaatje zitten. Hier moet je iets indrukken om ervoor te zorgen dat het laatje vanzelf naar buiten springt. Verwijder de eventueel nog aanwezige simkaart en plaats de nieuwe simkaart in de juiste positie in het toestel. Vervolgens kan je het laatje weer dicht drukken en ben je klaar.

Een simkaart in een nieuwere iPhone plaatsen of vervangen

Heb je een nieuwer model iPhone? Dan zit de simkaart ergens anders. We hebben het dan over de iPhone 4 en de modellen daarna. In deze iPhones is de simkaart aan de zijkant van het toestel te vinden. Ook hier zie je een gaatje zitten waar je iets in moet steken om het naar buiten te laten komen. Je kan ook bij deze modellen gebruik maken van een punaise of een paperclip als je geen speciale tool (meer) hebt. Duw stevig in dit gaatje tot je ziet dat het laatje uit wil springen en laat dan los. Je kan nu eenvoudig de simkaart plaatsen of vervangen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general