Een kapot iPhone scherm repareren

Een kapot iPhone scherm repareren

De iPhone gaat natuurlijk overal mee naartoe. We zijn tegenwoordig bijzonder gehecht aan onze iPhone en we worden erg gespannen als we deze per ongeluk eens vergeten. De kans dat je je portemonnee vergeet is eigenlijk groter dan dat je je telefoon vergeet. Omdat we de iPhone zo vaak gebruiken, is er de kans dat je schade oploopt. Het scherm van vrijwel elke smartphone is kwetsbaar en een val of stoot is vaak al voldoende om schade op te lopen aan het touchscreen. Een ongeluk, en daarmee een kapot iPhone scherm, zit in een klein hoekje. Gelukkig kan je een kapot iPhone scherm repareren. Dit is natuurlijk aanzienlijk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe iPhone.

Als je nog garantie hebt

Natuurlijk kan je schade aan je scherm gratis laten repareren wanneer je nog terug kunt vallen op de fabrieksgarantie. In dit geval kan je het toestel opsturen aan Apple en wordt het scherm gratis voor je vervangen. Je kan dit zelf regelen, maar het is ook mogelijk om dit via een telefoonzaak te doen. Natuurlijk is het wel verstandig om eerst de voorwaarden erop na te slaan om te voorkomen dat je alsnog een factuur gepresenteerd krijgt. Zo zal je waarschijnlijk zelf moeten betalen, als je hem hebt laten vallen. Heb je je iPhone verzekerd? Ook dan kan je in de dekking controleren of je het vergoed krijgt als je een kapot iPhone scherm laat repareren. Vaak zit hierbij ook een eigen risico.

Zelf een kapot iPhone scherm repareren

iphone-scherm

Je kan ervoor kiezen om zelf het scherm van je iPhone te vervangen. Je kan hiervoor complete pakketten kopen op het internet, zodat je alle tools hebt die je nodig hebt om de reparatie uit te voeren. Vervolgens kan je de volgende vier stappen aanhouden om zelf een kapot iPhone scherm te repareren. Let wel, dit is op eigen risico.

  1. Zet de iPhone uit en haal de twee schroefjes aan de onderzijde los. Je kan de zuignap uit het reparatiepakket gebruiken om het kapotte scherm te liften. Doe dit wel voorzichtig en houd de achterkant van je iPhone goed vast.
  2. Je scherm zit met kabels vast, dus trek er niet aan. Je moet de metalen plaat, die met wederom twee of soms drie schroefjes vast zit, los halen om de bekabeling los te maken.
  3. Gebruik de plastic staafjes om de kabels los te maken van de behuizing van je toestel en begin hiermee vanaf de rechterkant. Wanneer alle kabels los zijn, dan kan het scherm worden verwijderd.
  4. Je bent nu klaar met het verwijderen van je scherm. Je kunt nu de eerder uitgevoerde stappen achterstevoren uitvoeren met het nieuwe scherm om ervoor te zorgen dat deze goed gemonteerd wordt in je iPhone. Zet je toestel even aan voordat je het scherm aandrukt om te controleren of deze het wel doet voordat je alles vast maakt.

Beter naar de professional

Als je niet zeker bent van je eigen kwaliteiten, dan is het bijzonder af te raden om zelf aan een iPhone scherm reparatie te beginnen. Er kan schade aan je toestel ontstaan die niet meer te herstellen is. Zonde! In dat geval kan je er beter voor kiezen om naar een professional te gaan voor een reparatie van je iPhone scherm.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general