iPhone simlockvrij maken, zo doe je dat

iPhone simlockvrij maken, zo doe je dat

Veel toestellen zijn tegenwoordig al vanzelfsprekend simlockvrij, maar niet alle toestellen zijn dit. Heb je een iPhone die niet simlockvrij is, ofwel gewoon vergrendeld is voor andere simkaarten, dan kan je het toestel dus niet gebruiken als je er een andere simkaart in wilt doen dan een simkaart van je eigen provider. Echter, het komt voor dat je over wilt stappen, of dat je een iPhone tweedehands hebt gekocht en deze vergrendeld is voor jouw eigen simkaart. Heel vervelend! Gelukkig kan je de iPhone relatief gemakkelijk simlockvrij maken.

Contact met de provider van de simkaart

Er zijn natuurlijk mogelijkheden om een iPhone op illegale wijze simlockvrij te laten maken. Maar laten we ervan uitgaan dat je een legale manier kiest om je iPhone simlockvrij te maken. Dan kan je contact opnemen met de provider van je simkaart. Zij kunnen je vertellen aan welke voorwaarden je moet voldoen om de telefoon daadwerkelijk simlockvrij te laten maken. Als je aan de voorwaarden voldoet, dan kunnen zij de vergrendeling van je toestel halen. Echter, hier gaat wel een weekje overheen, dus je moet wel geduld hebben. Je krijgt bericht van de ontgrendeling. Als je een andere provider hebt gekozen dan je huidige provider, en de simkaart dus ook van een andere aanbieder is, dan kan je de simkaart wisselen. Vervolgens start er een configuratie die je moet doorlopen. Het is wel belangrijk om alle gegevens van je iPhone op te slaan en later weer terug te zetten.

Nog steeds niet in orde?

Het kan zijn dat je een melding van iTunes ontvangt dat je simkaart nog altijd niet geschikt is voor gebruik in de betreffende iPhone. Op de eerste plaats kan je proberen om het toestel volledig te herstellen. De kans bestaat dat de simkaart na het herstellen wel wordt geaccepteerd. Houd er wel rekening mee dat werkelijk alles van je toestel verwijderd wordt, dus zorg voor een volledige back-up. Werkt dit niet? Dan moet je opnieuw de aanbieder van de simkaart contacteren. Het kan namelijk zijn dat de ontgrendeling nog niet is aangepast in hun systeem en dat het probleem daardoor veroorzaakt wordt.

Je toestel jailbreaken

Het is mogelijk om je iPhone volledig simlockvrij te maken waarna je er iedere willekeurige simkaart in kan gebruiken. Dit kan door je toestel te jailbreaken, of te laten jailbreaken. Hiervoor is een app nodig die door Apple zelf niet wordt ondersteund en dit betekent natuurlijk ook dat het bepaalde risico’s oplevert. Een probleem achteraf kan zijn dat je toestel wordt gebrickt. Dit wil zeggen dat onderdelen van je iPhone niet meer geschikt voor gebruik zijn. In het slechtste geval worden alle onderdelen van je iPhone beïnvloed, waardoor je de iPhone eigenlijk helemaal niet meer kan gebruiken. Aan de andere kant is het ook zo dat als het wel goed lukt, dan je meer kan met je iPhone dan voorafgaande aan het jailbreaken. Als je kiest voor Unlock Jailbreak, dan kies je voor de versie die kan worden gebruikt voor alle iPhone modellen. Onthoud wel dat je garantie vervalt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general