Zip-bestanden openen op een iPhone

Zip-bestanden openen op een iPhone

Zip-bestanden zijn erg praktisch in gebruik, maar er zijn ook best veel mensen die er een hekel aan hebben. Wanneer je een Zip-bestand, of een gezipte map, verstuurd aan iemand die geen programma heeft om het te openen, dan moet dit programma vaak gekocht worden of illegaal gedownload worden met alle risico’s van dien. De ontwikkelingen staan gelukkig natuurlijk niet stil. Je kunt nu ook Zip-bestanden openen op je iPhone.

Wat is een Zip-bestand?

Een Zip-bestand is eigenlijk een bestand dat meerdere bestanden bevat. Je kunt meerdere bestanden samenvoegen in een enkel Zip-bestand. Hierdoor word het geheel compacter, waardoor het vaak makkelijker in één keer te verzenden is. Tegenwoordig kan je op een pc gebruik maken van het standaard programma Zip Maker, maar verreweg de meest gebruikte programma’s om een Zip-bestand te maken zijn toch wel Winzip en Winrar. Beide programma’s moeten (officieel) worden gekocht, ook om een gezipte map te kunnen openen. 7-ZIP wordt steeds populairder als programma voor Zip-bestanden.

Een Zip-bestand openen op je iPhone

Heb je een iPhone met iOS 9? Dan kan je een Zip-bestand op je iPhone openen, namelijk in de Notities. Deze applicatie staat standaard op ieder apparaat dat draait op iOS, dus je hoeft het niet speciaal te downloaden. Notities zijn opgenomen in het deelmenu. Met deze app kan je iedere gezipte map openen. Je moet alleen wel even weten hoe het moet. Natuurlijk leggen we je dat graag uit. Heb je een Zip-bestand ontvangen en wil je deze openen op je iPhone vanuit Safari? Dan kan je de volgende stappen volgen.

  1. Vaak kom je gezipte mappen tegen op websites. Deze kan je vanuit Safari openen. Je moet dus Safari openzetten en vervolgens klikken op het Zip-bestand dat je getoond wilt hebben.
  2. Je krijgt nu een volledig leeg beeldscherm te zien. Vervolgens klik je in de linker bovenhoek op de optie ‘Open Met’. Hier kan je de keuze maken om het bestand te laten openen in Notities.
  3. Als je wilt kan je een tekst toevoegen aan de betreffende notitie, zodat je het daaraan kan herkennen in de Notities applicatie. Vervolgens klik je op ‘Bewaar’.
  4. Je kunt nu Safari volledig afsluiten.
  5. Open de Notities applicatie en je kan hier nu het Zip-bestand terug vinden. Klik erop om deze te openen en je krijgt de inhoud te zien.

Ook op de iPad

Je kunt een Zip-bestand ook op deze manier op je tablet openen. Deze mogelijkheid bestaat voor alle devices die werken op iOS 9. Notities is overigens een enkele optie om gezipte mappen te kunnen bekijken op je mobiele device zonder dat je er iets voor aan hoeft te schaffen. Je kunt tegenwoordig namelijk ook gebruik maken van Mail of van de iCloud Drive applicatie om Zip-bestanden te openen. Dit is even gemakkelijk als het openen van de gezipte map in Notities. Je kunt hiervoor namelijk hetzelfde stappenplan gebruiken. Het is even een omweg misschien, maar het voorkomt natuurlijk wel dat je altijd aan de slag moet op je pc of laptop, of dat je een programma moet kopen of illegaal moet downloaden om een Zip-bestand te kunnen openen.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general