Gemiddelde iPhone gebruiker opent iPhone 80x per dag

Gemiddelde iPhone gebruiker opent iPhone 80x per dag

Volgens Apple ontgrendelt de gemiddelde iPhone gebruiker zijn iPhone zo’n 80 keer per dag. In 89% van de gevallen gebruikt de iPhone gebruiker daarbij de Touch ID vingerafdrukscanner.

Apple heeft deze cijfers tegenover journalisten bekend gemaakt, na een gesprek over de rechtszaken van Apple die de laatste tijd veelvuldig in het nieuws waren. Apple wou namelijk niet meewerken aan het breken van de beveiliging op de iPhone van een verdachte. Ondertussen werd ook al bekend dat de FBI een andere manier gevonden had om die iPhone te kraken, maar dat betreft enkel nog voor de oudere iPhones.

iPhone ontgrendelen

Ben Bajarin, het hoofd onderzoek bij Creative Strategies, was een van de aanwezige bij het conferentiegesprek van Apple. Uit zijn eigen onderzoek bleek dat 85% van de iPhone gebruikers de Touch ID gebruiken, wat dus er dicht bij het getal van Apple zelf ligt. Bajarin weet te vertellen dat Apple vooral onderwerpen besprak, die ook te vinden zijn in Apple’s Security White Paper.

Test het zelf

Dat veel mensen gebruik van Touch ID maken, is natuurlijk goed. Zo kan niet iedereen zomaar bij je telefoon, en hoef je niet veel moeite te doen om je iPhone te ontgrendelen. Dat gebeurt immers vrij snel, zodra je vinger gescand wordt. Wat wel veel lijkt, is het aantal keer dat je op de dag je iPhone ontgrendelt. Hier wordt overigens nog niet meegerekend hoe vaak je op je iPhone kijkt omdat je een notificatie binnen krijgt, dan zal het getal ongetwijfeld nog hoger liggen.

Ben je zelf benieuwd hoe vaak je je iPhone op een dag ontgrendelt? Test het zelf met een app zoals Checky. Die kan je hier in de App Store vinden.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general