‘Android crasht vaker dan iOS’

‘Android crasht vaker dan iOS’

Uit nieuw onderzoek blijkt dat de Android telefoons veel vaker crashen dan de iPhones. Met name de Galaxy S5 en S6 van Samsung lijken hier last van te hebben, waar de iPhone 5s en iPhone 6 van Apple als meeste crashen. De onderzoekers hebben gekeken naar het aantal keren dan een crash voorkwam in het eerste kwartaal van 2016. Van alle Android toestellen, heeft 44 procent te maken gehad met een crash. In het geval van de iPhone was dit 25 procent.

Uit het onderzoek blijkt verder ook dat er op Android meer instabiele apps staan. Dit kan natuurlijk te maken hebben dat iedereen apps zomaar in de Play Store kan zetten, waar er bij de App Store van Apple wel aan de deur wordt getest. In totaal waren er op zo’n 75 procent van de Android apparaten regelmatig crashende apps aanwezig. Communicatie en social media apps hadden hier het meest last van.

Er zijn ook grote verschillen te zien tussen de werelddelen. Zo had Azië met 55 procent veel toestellen die wel eens crashte. In Noord-Amerika zijn de minste problemen op dat gebied, met 27 procent. In Europa zitten we rond de 35 procent.

Samsung veel aanwezig

Als we ons focussen op de Android toestellen zelf, dan zie je vooral Samsung in de top opduiken. Zo gaat het in 43 procent van de crashende Android toestellen om een Samsung toestel. Zo bestaat de top 5 uit de Galaxy S6 (7%), Galaxy S5 (6%), Lenovo K3 Note (6%), Motorola Moto G (5%) en de Galaxy S6 Active (4%). Natuurlijk is het wel zo dat Samsung veruit het grootste marktaandeel heeft van alle Android fabrikanten, waardoor ze dus meer crashes in totaal mee zullen maken.

Als we enkel naar de iPhones kijken, dan zien we dat de iPhone 6 goed is voor 25 procent van alle crashes, en komt de iPhone 5s op een tweede plek met 17 procent. Percentage ligt hier natuurlijk weer wat hoger dan bij de Android toestellen, omdat er veel meer Android toestellen in omloop zijn.

Zelf het hele rapport (aanvragen en) lezen? Bekijk hem hier.

 

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general