‘Apple laat 72 miljoen iPhone 7’s produceren’

‘Apple laat 72 miljoen iPhone 7’s produceren’

Apple zou de leveranciers gevraagd hebben om maar liefst 72 tot 78 miljoen exemplaren van de iPhone 7 te produceren. Dit ligt ruim boven de verwachting van analisten, die eigenlijk 65 miljoen stuks verwacht hadden. Economic Daily News laat weten dat Apple deze opdracht uit wil laten voeren.

Productierecord iPhone 7

Voor de laatste jaren is dit ook weer een productierecord voor Apple. Als de doelstelling van 72 miljoen gehaald wordt, dan lijkt het erop dat Apple weer op de rit zal zitten. Afgelopen jaar viel de verkoop van de nieuwe iPhone immers wat tegen, en daalde zo ook de koers van Apple.

Zoals wel vaker bij de iPhone, zal Foxconn weer zorgen voor de productie. Petagron zal hen daarbij helpen, om zo het productieaantal te halen. Op de beurs in China werd alvast positief gereageerd voor beide bedrijven. Zo zagen zij hun marktwaarde tussen 2 en 10 procent groeien. Dit zal gerust nog verder kunnen groeien, aangezien beide leveranciers waarschijnlijk ook voor de dual camera’s en glazen behuizing zullen zorgen. Die dual camera is dan voor de iPhone 7 Plus bedoeld, waar de iPhone 7 en de Plus versie beide een glazen achterkant zullen krijgen.

Meer winst voor Apple?

Apple wist in het afgelopen kwartaal voor het eerst in dertien (!) jaar geen recordomzet te behalen. Dit had vooral te maken met de mindere verkoop van de iPhone. Mocht bovenstaand bericht echter kloppen, dan zal Apple ongetwijfeld weer meer iPhone verkopen kunnen regelen.

Wat daarin meehelpt, is dat zo’n 120 miljoen iPhones twee jaar of ouder zijn. Voor die mensen zal hun iPhone abonnement binnenkort verlopen, en zullen een hoop mensen voor een nieuw iPhone 7 abonnement kiezen. Daarnaast schijnt de verkoop van de iPhone SE ook steeds beter te gaan.

In september zal het zover zijn, dan zal Apple de iPhone 7 op de markt brengen. Alles weten over de iPhone 7? Kijk dan eens op de pagina gericht aan die telefoon.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general