Nu iPhone kopen, of wachten op de iPhone 7?

Nu iPhone kopen, of wachten op de iPhone 7?

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone? Moet je dan wachten met het kopen van een nieuwe iPhone, of moet je nu toeslaan? Apple heeft immers een tijdje geleden al een nieuwe iPhone aangekondigd: de iPhone SE. Of zal het toch een beter idee zijn om te wachten op de iPhone 7, die ergens in september verwacht wordt.

Wat voor een iPhone wil ik?

Weet je al wat voor een iPhone je wilt kopen? Daarmee bedoel ik in dit geval het schermformaat. Er zit namelijk redelijk verschil tussen de formaten die Apple aanbiedt. Als je aan 4 inch genoeg denkt te hebben, dan zal de iPhone SE ideaal voor je zijn. Wil je toch een groter scherm, dan kan je eens kijken naar de iPhone 6s of iPhone 6s Plus, met respectievelijk een 4,7 en 5,5 inch scherm. Of je wacht op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die ook diezelfde formaten zullen hebben.

Als je hier al een keuze kan maken, en kiest voor een telefoon met een 4 inch scherm, dan is de iPhone SE ideaal voor je. Mocht je liever een iPhone kopen die een groter scherm heeft (4,7 of zelfs 5,5 inch), dan sta je voor de volgende keuze.

Wachten op de iPhone 7?

Heb je nu direct al de behoefte aan een nieuwe iPhone, bijvoorbeeld omdat je iPhone abonnement verloopt en je een nieuwe aan wilt gaan, dan is wachten op de iPhone 7 wellicht niet de beste optie. Die zal pas in september aangekondigd worden, waar die dan pas in oktober leverbaar kan zijn. Wil je per se op de iPhone 7 wachten, dan kan een sim only abonnement natuurlijk ook uitkomst bieden. Daar maak je dan gebruik van je oude telefoon, met een nieuw abonnement. Een sim only abonnement kan je bij enkele aanbieders namelijk ook per maand opzeggen. Ideaal als je een paar maanden de tijd moet rekken, als je een iPhone 7 met telefoon abonnement wilt.

-> Lees hier wat je van de iPhone 7 kan verwachten

Als je niet de allernieuwste iPhone wilt hebben, dan kan je natuurlijk ook genoegen nemen met een iPhone 6 (Plus) of iPhone 6s (Plus). Beide versies zullen nog lang mee kunnen gaan, en zullen ook zeker hun waarde behouden over de komende jaren. Ook als je nu een nieuwe iPhone nodig hebt, dan kan je beter voor de 6 of 6s kiezen, dan om op de iPhone 7 te wachten.

‘iPhone prijs zal dalen’

Ook interessant om mee te nemen in je zoektocht naar je nieuwe iPhone, is de prijs. Zodra de iPhone 7 aangekondigd wordt, zal dat het nieuwe vlaggenschip van Apple worden. Naar verwachting neemt die ook de adviesprijs over van de iPhone 6s, van 749 euro. Apple kan daarna de iPhone 6s niet even duur houden als de iPhone 7, anders weet iedereen wel welke keuze hij zal maken. De afgelopen jaren was ook duidelijk te zien dat de prijs van het oude topmodel daalt, zodra er een nieuw topmodel op de markt kwam.

Als je dus op zoek bent naar een nieuwe iPhone, maar ook tevreden bent met een iPhone 6 of iPhone 6s én je kan wachten tot de iPhone 7 aankondiging, dan is het misschien beter om te wachten. Zo kan je namelijk een hoop geld besparen op de al dure iPhone aankoop.

Samenvattend:

Wil je een iPhone met een 4 inch scherm, kijk dan eens naar de iPhone SE. In de andere gevallen zal het neerkomen of je de nieuwste iPhone wilt hebben en of je kan wachten op de aankondiging van de iPhone 7. Of je dan voor de iPhone 7 gaat, of toch de iPhone 6s of iPhone 6 ligt natuurlijk helemaal aan jezelf ;-)!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general