Apple iPhone 7 & 7 Plus livestream volgen

Apple iPhone 7 & 7 Plus livestream volgen

Apple heeft vanavond een persevenement voor genodigden. Hier zal het bedrijf waarschijnlijk de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan de wereld tonen. Daarnaast is de verwachting dat Apple wat vertelt over de Apple Watch 2, de nieuwe Macbook Pro en de software-updates iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10.

Via iPhoneabonnementen.com zullen we zo veel mogelijk op de hoogte proberen te houden van de aankondigingen van Apple, maar het kan ook wel leuk zijn om zelf mee te kijken. De livestream van Apple’s evenement kan je namelijk gratis volgen.

apple-event-september-2016

Apple evenement livestream

Het evenement van Apple zal om 19:00 Nederlandse tijd beginnen, op woensdag 7 september 2016. Op de site van Apple staan een aantal apparaten die de livestream moeten kunnen volgen. Naast de Apple apparaten (die aan bepaalde eisen dienen te voldoen), kan je dat bijvoorbeeld ook met Windows 10.

Livestream volgen op iPhone, iPad of iPod

Als je de livestream van Apple’s evenement op je iPhone, iPad of iPod wilt volgen, dan kan dat. Hiervoor dien je gebruik te maken van de Safari browser en moet je beschikken over iOS 7.0 of hoger. Om de livestream te volgen, ga je naar de pagina die Apple daarvoor aangemaakt heeft. Het is mogelijk om via AirPlay de livestream te sturen naar de Apple TV, maar dat kan op een makkelijkere manier (daarover zo meer).

apple-devices

Livestream volgen op Mac of Windows

Met de Mac en op een Windows pc kan je ook de livestream volgen. De voorwaarden hiervoor zijn als volgt:
– Minimaal OS X 10.8.5 en Safari 6.0.5 voor de Mac
– Windows 10 met Microsoft Edge browser (oudere versies van Windows komen zo aan de beurt)

Ook voor de Mac en Windows dien je naar deze pagina te gaan.

Livestream volgen op Apple TV

Ook met de Apple TV kan je de livestream gewoon volgen. Hoe dit precies werkt, hangt van je versie van Apple TV af:
– Apple TV 4: Gebruik de speciale app van Apple: Apple Special Event-app
– Apple TV 2/3: Een speciaal kanaal wordt voor de livestream (automatisch) aangemaakt. Dit werkt enkel als je op tvOS 6.2 of hoger zit.
– Apple TV 1: Via de eerste generatie van Apple TV is het helaas niet mogelijk om de livestream te volgen. Dit kan je wel doen op de andere manieren beschreven in dit artikel.

Livestream volgen op Windows en Android

Hoewel op de site van Apple staat dat je het evenement enkel kan volgen met een Apple apparaat of Windows 10, is er ook nog een andere oplossing. Mocht je dus over Windows 8, 7, Vista of zelfs nog XP beschikken? Ook dan kan je de livestream nog volgen. De stappen daarvoor staan hier onder beschreven:

VLC-media-player

– Download VLC Media Player hier
– Installeer VLC Media Player en open het programma
– Navigeer naar Media -> Streamen -> Netwerk en voeg de volgende link in:

https://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/1603kjbnadcpjhbasdvpjbasdvpjb/m3u8/atv_mvp.m3u8

De stream zal enkel tijdens het evenement werken, en ook pas vlak voor het begin werken. Probeer dit daarom ook pas vlak voor het beginnen van het evenement. Deze manier zou overigens ook zo op Linux moeten werken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general