Waarom Apple de koptelefoonaansluiting verwijderde

Waarom Apple de koptelefoonaansluiting verwijderde

De iPhone 7 presentatie van gisteravond ging over een hoop dingen. Volgens Apple waren er maar liefst 10 veranderingen aan de iPhone 7 doorgevoerd, die het vermelden waard waren. Na de lancering werd echter veel gesproken over de koptelefoonaansluiting van de iPhone 7, die er niet meer is in de vorm zoals we hem kennen.

iPhone 7 koptelefoonaansluiting

De geruchten gingen al heel veel langer, Apple zou de 3,5 mm jack aansluiting verwijderen. En dat bleek te kloppen. In plaats daarvan, zal je nu je koptelefoon aan moeten sluiten om de Lightning poort. Dit kan met behulp van de nieuwe EarPods van Apple, of met een adaptor.

Na de presentatie kregen verschillende topmensen binnen Apple de vraag waarom dit gedaan is. Het komt er op neer dat de audio aansluiting zoals we die kennen al meer dan 100 jaar oud is. De laatste innovatie op dat gebied zou 50 jaar geleden geweest zijn. Tijd voor vernieuwing dus. Tijdens de iPhone 7 presentatie gister werd dit ook in één woord omschreven: ‘Courage’.

De oude aansluiting zou ook nog eens veel ruimte in beslag nemen, iets wat tegenwoordig erg kostbaar is in een telefoon. De ruimte waar deze jack-aansluiting zat, wordt nu bijvoorbeeld gebruikt voor de Taptic Engine (voor de nieuwe homeknop) en de verbeterde camera.

Een andere bijkomstigheid, is dat het verwijderen van de aansluiting de iPhone 7 beter waterdicht maakt. Hierdoor zou de 7 bereikt zijn in de IP67 certificering (de 6 is voor de stofdichtheid, waar 6 het maximale is, de 7 staat voor de waterdichtheid waar 9 het maximale is). Dus de redenen op de koptelefoonaansluiting weg te halen op de iPhone 7 bestaan uit: nieuwere technologie, veel ruimtebesparing en beter waterdicht.

‘Apple innoveert nog steeds’

Apple wordt de laatste tijd niet meer zo geroemd om zijn innovaties, zoals dat in de tijd van Steve Jobs wel het geval was. Tim Cook vertelt dat Apple nog steeds blijft innoveren. Innovatie is volgens Tim Cook ‘het beter maken van dingen.’ Dat zou gelukt zijn door de camera, de batterijduur en de software verbeterd te hebben voor de iPhone 7.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general