iOS 10 downloaden, zo installeer je iOS 10!

iOS 10 downloaden, zo installeer je iOS 10!

Vanaf 13 september 20:00 Nederlandse tijd kan je iOS 10 downloaden, de nieuwste versie van iOS die ongeveer tegelijkertijd met de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus komt. Lees hier of jou Apple toestel iOS überhaupt kán downloaden, en hoe je iOS 10 installeert.

Krijgt mijn toestel iOS 10?

Apple zal een hoop producten de update naar iOS 10 geven. Hieronder een duidelijk overzicht:

ios-verkrijgbaar-voor

Wat betreft de iPhones kan je dus een update installeren vanaf de iPhone 5 (dus ook de 5c/5s/6/6 Plus/6s/6s Plus/SE). Ondertussen is het ook al weer vier jaar geleden dat die iPhone 5 verkrijgbaar werd. Wat dat betreft blijven de producten van Apple lang alle updates krijgen. Vervolg vraag zou dan zijn of de nieuwe versie op je telefoon past.

Voor de iPads krijgen ook de meeste de nieuwe update. Zo is er voor de iPad Air (1 en 2), iPad Pro (beide versies), iPad mini (2/3/4) en 4e generatie iPad een iOS 10-update beschikbaar. Ook de iPod kan een update krijgen, de zesde generatie kan ook iOS 10 downloaden.

Hoe iOS 10 downloaden en installeren?

Updaten naar iOS 10 gaat dus vanaf een uurtje of 8 vanavond. Naar de iOS 10 update zoeken doe je als volgt: ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. Vervolgens zal jou toestel op zoek gaan naar de nieuwe update. Als die gevonden wordt, kan je hem downloaden en installeren.

Zorg er voordat je de update gaat downloaden verbonden bent met een wifi-netwerk en dat je toestel opgeladen is (minimaal 50%). Nog beter zou zijn als je tijdens het installeren, het toestel aan de kabel hebt liggen.

ios-10-wide

Opslagruimte te kort

Het kan zijn dat je te weinig opslagruimte hebt voor het downloaden van de iOS 10 update. De update zal namelijk meer dan 1,5 GB zijn, wat kan verschillen per toestel.

Een manier om hier vanaf te komen, is natuurlijk door wat dingen te verwijderen. Denk daarbij aan apps die je niet meer nodig hebt, of die je voor even kan verwijderen (en na het installeren weer kan downloaden). Zo kan je ook wat foto’s of video’s verwijderen, of overzetten op een externe harde schijf/de cloud. Zo maak je al snel wat extra ruimte vrij.

Iets anders wat je kan doen, is het cache-geheugen van Safari te verwijderen. Dat is voor de opslag van tijdelijke gegevens. Dit kan je doen door te navigeren naar ‘Instellingen > Safari > Wis geschiedenis en websitedata’.

Wachten met installeren?

Vanavond zullen ongetwijfeld vele van jullie een update naar iOS 10 willen downloaden en installeren. Houdt er wel rekening mee dat meerdere mensen zo denken, en het dus ook goed mogelijk is dat de servers van Apple even te veel requests binnenkrijgen om te verwerken.

Om dat gedoe niet mee te maken (en eventueel eerste ervaringen af te wachten), kan je ook besluiten om iOS 10 een dag later te downloaden en installeren. Ongetwijfeld dat het dan een stuk rustiger is voor de update.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general