‘iPhone 7 verkoop gaat beter dan verwacht’

‘iPhone 7 verkoop gaat beter dan verwacht’

Analist Ming Chi-Kuo is van mening dat de verkoopcijfers van de iPhone 7 onverwacht hoog liggen. Hoewel de iPhone 7 minder goed zal verkopen dan de iPhone 6s, doet de iPhone 7 het dus wel beter dan verwacht.

Omdat de iPhone 7 niet de grote veranderingen bracht waarop misschien stiekem gehoopt was, zal de verkoop minder zijn. Dit omdat gebruikers dan vaak denken om nog maar een jaar langer met hun huidige telefoon rond te lopen, of voor een ander model te kiezen. De iPhone voor 2017 (laten we dat de iPhone 8 noemen) zou bijvoorbeeld helemaal nieuw worden, om het tienjarig bestaan van de iPhone te vieren.

iPhone 7 en 7 Plus verkopen toch beter

Door die weinige veranderingen zou de verkoop dus minder zijn. Kuo meent echter dat Apple de concurrentie te danken heeft voor het voorlopige ‘succes’ van de iPhone 7 verkoop. Omdat Samsung veel problemen heeft ondervonden met de Galaxy Note 7, lijken veel consumenten te kijken naar de iPhone 7 of iPhone 7 Plus. Vooral de iPhone 7 Plus verkoop werd hierdoor omhoog geholpen, die heeft immers ook een relatief groot scherm.

Verder doet de nieuwe kleur Jet Black het ook erg goed. Het zou de populairste kleur zijn voor een nieuwe iPhone. Maar liefst 30 tot 35 procent van de pre-orders had de kleur Jet Black (gitzwart). Deze kleur zou in China zelfs bijna voor de helft van de pre-orders op de iPhone 7 (Plus) zitten. Leuk voor Apple, want de Jet Black variant is verkrijgbaar vanaf 128 GB, en die is toch weer wat duurder dan het 32 GB model.

iPhone 7 voorraad is beperkt

Helaas hebben we wel te maken met een iPhone 7 voorraad die wat beperkt is. Lang niet alle modellen zijn uit voorraad leverbaar, en de wachttijden bestaan nu vaak uit een paar weken. Dit zou onder anderen komen omdat de kleur Jet Black lastig te produceren is. Slechts 60 à 70 procent is bruikbaar. Bovendien was de iPhone 7 leverbaar in 28 landen (inclusief Nederland en België, voor het eerst) bij de eerste groep landen als release. Een jaar eerder waren dat nog 12 landen.

De vraag naar de iPhone 7 lijkt door de beperkte voorraad ook erg groot. Kuo verwacht echter geen verkooprecord voor de iPhone 7. Zijn schatting is dat er zo’n 70 tot 75 miljoen modellen van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus verkocht zullen worden.

Wil je een iPhone 7 kopen? Kijk dan in onderstaande tabel voor de iPhone aanbiedingen en check de voorraad.

[table id=13 /]

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general