Concept van een compacte iPhone 8

Concept van een compacte iPhone 8

Apple zou voor volgend jaar een nieuw scherm willen gaan gebruiken voor de iPhone 8. Zo zou de bezel, die je bijvoorbeeld nog goed ziet bij de iPhone 7, grotendeels verdwijnen. Een nieuw patent van Apple wijst daar ook op. Concurrenten van Apple weten deze rand al steeds meer weg te werken, waardoor je een compactere telefoon kan krijgen met toch een groter scherm. Wie weet dat Apple dit volgend jaar ook gaat doen met de iPhone 8. Veniamen Geskin heeft concepten gemaakt voor de iPhone 8.

iphone-8-concept1

Compacte iPhone 8

Zoals je duidelijk kan zien in de iPhone 8 concepten, is het concept een stuk kleiner dan het model zoals nu gebruikt wordt maar blijft het schermformaat wel gelijk. Het concept is gebaseerd op de geruchten dat Apple dus een scherm zou willen die doorloopt tot de randen, waardoor de bezels aan de zijkanten verdwijnen. Ook zijn de bezels aan de boven- en onderkant een stuk afgeslankt, waardoor onder meer de homeknop verdwenen is.

iphone-8-concept-plus

Apple zou van plan zijn om de homeknop te verwijderen, en in plaats daarvan een scanner achter of in het scherm zelf te plaatsen. Verder zie je dat de microfoon een stukje opgeschoven is, om de bovenkant te kunnen verkleinen.

Concept haalbaar?

De vraag is natuurlijk of dit ook haalbaar is. Een compacter concept maken is niet de grootste uitdaging. De componenten moeten immers ook nog gewoon passen, want je wilt niet dat de telefoon een stuk dikker wordt. Op onderstaande foto is goed te zien dat er met deze concepten de iPhone 8 heel veel compacter wordt dan de iPhone 6.

iphone-8-vergelijking-iphone6-concept

Of Apple daadwerkelijk ook een design als dit door zal gaan voeren voor de iPhone 8, is nog maar de vraag. Natuurlijk wordt het toestel zo een stuk compacter, maar ontstaat er misschien ook ruimtegebrek. Dat zou ook al een van de redenen geweest zijn om de koptelefoonaansluiting bij de iPhone 7 weg te halen. Bovendien heeft een design als dit misschien wel veel weg van de Galaxy telefoons van Samsung met hun Edge scherm. Of Apple dat op zo’n manier wil kopiëren, die kans lijkt klein.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general