Hoe kan je een agenda delen op je iPhone?

Hoe kan je een agenda delen op je iPhone?

De standaard agenda-app op de iPhone is een eenvoudige manier om je agenda bij te houden. De app wordt veel gebruikt voor het bijhouden van een persoonlijke agenda, maar is ook ideaal om als gedeelde agenda te gebruiken. Bijvoorbeeld een agenda voor op het werk of voor gezamenlijke sportactiviteiten. Hoe je de agenda op de iPhone eenvoudig deelt met andere personen, lees je in deze tip.

In een paar stappen je iPhone agenda delen met andere personen

Wil je de iPhone agenda, behalve als persoonlijke agenda, ook gaan gebruiken om te delen met anderen, volg dan onderstaande stappen:

  • Ga naar Instellingen > iCloud en zorg dat Agenda is ingeschakeld
  • Open vervolgens de agenda-app en druk onder op Agenda’s
  • Hier worden al jouw agenda’s getoond, kies een agenda
  • Tik op Gedeeld met en kies vervolgens Voeg iemand toe
  • Typ hier de naam in van de persoon waar je de agenda mee wilt delen

Bij de laatste stap kan je een naam typen die voorkomt in jouw adresboek, maar ook een e-mailadres. Degene die jij hebt uitgenodigd, krijgt een e-mail dat hij of zij toegang heeft tot jouw agenda. Het gaat dan alleen om de specifieke agenda die jij geselecteerd hebt. Wil je de toegang opheffen, dan kan dit door in hetzelfde menu te kiezen voor Stop delen.

Openbare agenda delen: ook voor personen die geen iCloud gebruiken

Wil je personen uitnodigen voor een agenda die geen iPhone of iCloud gebruiken, dan kun je een openbare agenda aanmaken. iPhone vertaald ‘Public Agenda’ vaak naar ‘Publieke Agenda’. Houd dit dus even in je achterhoofd. Dit kan een nieuwe of een bestaande agenda zijn, het enige wat je hoeft te doen is op de betreffende agenda te tikken en dan onderaan de knop Openbare agenda aan te zetten. Je kan nu iedereen, ook zonder iPhone of iCloud uitnodigen door een e-mailadres in te voeren net zoals in de eerste optie werd beschreven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general