WhatsApp op je iPad, zo werkt het

WhatsApp op je iPad, zo werkt het

Sinds 2015 kan WhatsApp gebruikt worden op de PC met WhatsApp Web. Toch heeft WhatsApp laten weten dat er geen app speciaal voor de iPad komt voorlopig. Hoe je toch gebruik kunt maken van WhatsApp op de iPad lees je in deze tip.

WhatsApp Web gebruiken op de iPad

WhatsApp Web is te gebruiken op een PC of Mac. Dat de webversie van WhatsApp ook te gebruiken is op de iPad is iets minder bekend. WhatsApp Web is ontwikkeld voor mensen die langere stukken tekst in berichten willen typen eenvoudig met een toetsenbord en dit is de reden waarom WhatsApp of WhatsApp Web niet speciaal ontwikkeld is voor de iPad. Toch is er een mogelijkheid om WhatsApp Web te gebruiken op de iPad. Dit is hoe je dat voor elkaar krijgt:

  • Open Safari en ga naar whatsapp.com
  • Tik vervolgens op het Deel-icoon
  • Kies dan Vraag om desktopsite
  • Pak dan je smartphone en open WhatsApp, ga naar Instellingen > WhatsApp Web
  • Nu kan de QR-Code op de iPad gescand worden door je smartphone
  • Je bent nu klaar om WhatsApp te gebruiken op je iPad

WhatsApp Web is niet officieel ontwikkeld voor de iPad. Het kan dus zijn dat de interface soms hapert, maar veel last tijdens het chatten zal je er niet van ondervinden. Tevens is dit trucje alleen mogelijk met een telefoon die draait op de volgende mobiele platformen: iPhone, Android, BlackBerry, BlackBerry 10, Windows Phone, Nokia S40 en Nokia S60.

Zorg ervoor dat je smartphone online blijft tijdens het gebruik van WhatsApp Web op de iPad. De smartphone dient als primair apparaat waar WhatsApp verbinding mee maakt en deze stuurt alle chats door naar de iPad.

WhatsApp gebruiken op de iPad met een externe app

Het is ook mogelijk om een app te installeren op de iPad van een externe partij, bijvoorbeeld ‘Messenger for WhatsApp’. Een nadeel van deze manier om WhatsApp te gebruiken op de iPad is dat het vaak betaalde apps zijn met veel reclame.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general