‘Garantie iPhone vervalt niet bij vervanging scherm door derde partij’

‘Garantie iPhone vervalt niet bij vervanging scherm door derde partij’

Wie het scherm van de iPhone laat vervangen door een derde partij, raakt daarbij zijn of haar garantie kwijt. Dit gaat mogelijk veranderen. In de toekomst zullen consumenten die hun scherm door een derde partij laten vervangen, hun volledige garantie op de iPhone niet langer kwijtraken.

Apple geeft geen garantie op de schermen van derden, omdat de onderdelen vaak niet origineel zijn. Nu is het nog zo dat als een onderdeel door iemand die niet Apple-geautoriseerd is wordt vervangen, de hele iPhone niet langer onder de garantie valt.

Verandering

Op korte termijn zou Apple de garantieregelen willen aanpassen. De bedoeling is dat consumenten alleen nog problemen krijgen met de garantie, als zij een probleem melden dat een direct gevolg is van de reparatie. Als de consument problemen heeft met het scherm dat door een derde partij vervangen is, bijvoorbeeld. Maar wanneer de klant problemen heeft met een batterij en het scherm door een derde is vervangen, kan de smartphone gewoon onder garantie gerepareerd worden.

MacRumours meldt deze informatie op basis van een interne memo die de website in handen heeft gekregen. De echtheid van dit bericht is bij meerdere bronnen gecheckt, zo stelt de website zelf. Het beleid gaat overigens niet voor alle landen in: voorlopig alleen voor de Verenigde Staten en Canada. Het is niet uitgesloten dat het nieuwe beleid later ook in andere landen wordt doorgevoerd.

Tarief

Uit de memo blijkt dat als de klant problemen heeft met een scherm van een derde partij en Apple het probleem in de Apple Store moet oplossen, dit niet onder de garantie valt. Dit betekent dat het scherm moet worden vervangen door Apple, tegen het vaste tarief dat geldt als een smartphone niet onder de garantie valt. Nu helpt Apple klanten helemaal niet meer, maar dit gaat straks dus veranderen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general