‘Nieuwe iPhone heeft gebogen OLED-scherm’

‘Nieuwe iPhone heeft gebogen OLED-scherm’

De nieuwe iPhone, de iPhone 8, krijgt mogelijk een OLED-scherm dat aan beide kanten gebogen is. Bovendien loopt het scherm door tot aan de randen. Samsung zou de schermen gaan leveren. Er gaan al een tijdje geruchten dat Apple een dergelijke smartphone uit zou willen brengen, maar steeds meer bronnen binnen de keten van Apple bevestigen het gerucht.

Anonieme bronnen bevestigen gebogen OLED-scherm

Anonieme bronnen binnen Apple zouden aan de Wall Street Journal (WSJ) bevestigd hebben dat Apple dit jaar met een iPhone voorzien van OLED-scherm komt. Bovendien zou één nieuwe iPhone ook voorzien zijn van een flexibel display. Apple bestelt de onderdelen bij rivaal Samsung. Apple produceert onderdelen nooit zelf, maar koopt deze altijd bij andere fabrikanten in.

Het bedrijf uit Cupertino is dan ook genoodzaakt om de onderdelen bij de Zuid-Koreaanse concurrent in te kopen. De fabrikant is de enige die dergelijke schermen op zeer grote scherm kan produceren.

Niet over één nacht ijs

Apple is niet over één nacht ijs gegaan. Het bedrijf zou al enige tijd onderzoek doen naar het gebruik van OLED-schermen in de volgende smartphone. Zo zou Apple producenten gevraagd hebben om prototypes. Bronnen binnen de keten van Apple melden dat het bedrijf besloten heeft om de nieuwe schermen inderdaad te gaan gebruiken. Waarschijnlijk krijgt slechts een van de drie nieuwe iPhones dit scherm. Dit is de iPhone 8 of iPhone X, met een oppervlakte van mogelijk 5 inch. Verder zou Apple de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus willen introduceren. Die toestellen zijn een evolutie op de iPhone 7, die weer een evolutie waren van de iPhone 6 en iPhone 6S.

Met het nieuwe toestel wil Apple het tienjarig bestaan van de iPhone vieren. Het wordt een revolutionair nieuwe smartphone met een compleet nieuw design, nieuwe hedendaagse features zoals een irisscanner en een OLED-scherm.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general