‘Nieuwe iPhone heeft bijzondere slow motion-functie’

‘Nieuwe iPhone heeft bijzondere slow motion-functie’

De nieuwe iPhone krijgt een betere mogelijkheid om slow motion video’s vast te leggen. Momenteel kun je al slow motion video’s maken, maar de feature krijgt mogelijk een bijzondere update. Uit geruchten blijkt dat Apple mogelijk voor een nieuwe camerasensor van Sony kiest. Daarmee is het mogelijk om slow motions vast te leggen van 960 frames per seconde.

Het gerucht is afkomstig van Nikkei Technology.

Nieuwe sensor in nieuwe iPhone

De nieuwe iPhone, de iPhone 8 of iPhone X krijgt een behoorlijk betere camera volgens de geruchten. Nu neemt de iPhone 7 nog op in maximaal 240 frames per seconde. Daarnaast neemt de nieuwe camera video’s op in een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De huidige camera neemt op in slechts 1280 bij 720 pixels.

Door het hogere aantal frames per seconde krijg je in een slow motion video haarscherp beeld. Ook de resolutie draagt daaraan bij. Sony’s camerasensoren zijn al vaker gebruikt in andere type iPhones. Voor Apple is het dus logisch om weer voor een sensor van Sony te kiezen. Mogelijk gaat Apple dat doen in toekomstige modellen. Sony liet ook al doorschemeren dat Apple de sensor mogelijk in het nieuwe toestel gaat gebruiken.

Minder vervorming

De sensor waar Nikkei het over heeft, is een camerasensor met een eigen geheugen van 1GB. Daardoor leest de sensor de beelden sneller en effectiever uit. De nieuwe sensor kan alle pixels tegelijkertijd waarnemen. Daardoor krijg je zelfs bij snelle bewegingen geen vervormingen in het beeld. Dit komt doordat Sony in de nieuwe cameramodule gebruikmaakt van global shutter-techniek in plaats van rolling shutter-techniek. Het is nog niet helemaal zeker dat Sony de lens op tijd klaar heeft voor de iPhone 7S of iPhone 8. Het is ook goed mogelijk dat Apple en Sony nog een jaartje wachten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general