‘Meer dan duizend techneuten werken aan AR iPhone’

‘Meer dan duizend techneuten werken aan AR iPhone’

Meer dan duizend engineers (techneuten) werken aan de ontwikkeling van de Augmented Reality-functionaliteit voor een toekomstige iPhone. Dat gebeurt op een sub kantoor van Apple in Israël. De ontwikkeling is bedoeld voor de nieuwe iPhone, die in september dit jaar wordt gepresenteerd.

Dat zegt Steven Milunovich van Business Insider. Hij heeft de informatie van bronnen binnen de industrie.

Apple kocht bedrijf over

Dat er nu meer dan duizend techneuten werken in Israël, is geen toeval. Apple heeft onlangs veel kleine bedrijven opgekocht, waaronder een aantal bedrijven uit het Israëlische Tel Aviv. De CEO van Apple, Tim Cook, praat de laatste tijd vaak over hoe belangrijk augmented reality is voor de toekomst van de consument en de toekomst van Apple.

In 2013 nam Apple het Israëlische bedrijf Primesense al over. Dat bedrijf heeft nu de controle over de augmented reality-projecten van Apple. Daarnaast zou het bedrijf ook de ontwikkeling van de nieuwe 3D-frontcamera leiden. Verder nam Apple onlangs nog het bedrijf RealFace over, dat ook in Israël gehuisvest is.

Momenteel is het met de camera van de iPhone 7 Plus al mogelijk een klein beetje diepte vast te leggen. Dat komt goed van pas bij augmented reality. Apple wil de technologie voor een volgende iPhone verder door ontwikkelen. Het is goed mogelijk dat de feature al in de iPhone 8 of iPhone X te vinden is.

Werkt Apple aan een eigen bril?

Apple wil AR mogelijk door producten verwerken. Tim Cook stelde onlangs augmented reality als iets wat we niet langer kunnen vermijden zien. Mogelijk wil het bedrijf later een eigen bril uitbrengen. Apple investeert de laatste tijd fors in de technieken als AR. Mogelijk krijgen we tijdens het WWDC van 5 tot en met 9 juni de ARkit te zien. Daarmee kunnen ontwikkelaars Augmented Reality opnemen binnen hun apps.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general