‘Alle nieuwe iPhones krijgen snellaadfunctie’

‘Alle nieuwe iPhones krijgen snellaadfunctie’

Alle nieuwe iPhones die in september worden aangekondigd, ondersteunen snelladen. De drie iPhones krijgen een ondersteuning aan de hand van USB Power Delivery. Dat gebeurt via de normale Lightning-poort van Apple.

Het bedrijf gaat dus niet wisselen van aansluiting. Daardoor blijven ook de huidige Lightning-kabels compatible met de nieuwe smartphones. Een vooraanstaande analist, Ming-Chi Kuo, stelt dat Apple deze plannen heeft.

Nieuwe iPhones kunnen snelladen

Alle drie de modellen krijgen een mogelijkheid om binnen een paar minuten op te kunnen laden. Snelladen is een functie die veel iPhone-gebruikers op het verlanglijstje hebben staan. De functie is mogelijk te gebruiken via de Lightning-connector, zo stelt de vooraanstaande analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Kuo heeft het vaker bij het rechte eind op het gebied van Apple-geruchten.

Afgelopen week kwam er een bericht van Wall Street Journal naar buiten, waaruit blijkt dat de iPhones een USB-C-connector zouden krijgen, in plaats van een Lightning-aansluiting. Kuo spreekt die geruchten nu tegen.

Behoud Lightning is een licentiekwestie

Het behoud van de Lightning-aansluiting is een licentiekwestie voor Apple. Lightning is bovendien iets dunner. Apple verdient geld aan licenties voor Lightning-accessoires. Volgens Kuo gaat Apple USB Power Delivery gebruiken voor de nieuwe smartphones. Door een afwijkende accu in de smartphone te implementeren, is het mogelijk om de smartphone sneller te kunnen laden. Er gaan twee geruchten: het ene gerucht stelt dat alleen de smartphone met het OLED-display, de iPhone 8 of iPhone X, de mogelijkheid tot snel opladen krijgt. Een ander gerucht stelt dat alle smartphones die functie krijgen.

Het is nog niet duidelijk of de snelheid van de Lightning-poort ook echt omhoog gaat. De Lightning-poort heeft ongeveer dezelfde snelheden als een normale USB 2.0 poort. Kuo denkt dat de snelheid gelijk zal blijven, omdat een hogere usb-snelheid een ‘niche applicatie van de iPhone’ zou zijn.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general