Patent laat gezichtsherkenning iPhone 8 zien

Patent laat gezichtsherkenning iPhone 8 zien

Een nieuwe Apple patent laat zien hoe de iPhone 8 zal werken op het gebied van gezichtsherkenning. Volgens de laatste geruchten zou de nieuwe smartphone een revolutionaire 3D-camera krijgen.

Daarmee is het mogelijk diepte te herkennen en dus gezichtsherkening uit te voeren. Uit een patent blijkt dat Apple al jaren met de techniek bezig is. Apple legt in het patent uit hoe het gezichtsherkenning mogelijk wil maken door dieptes te herkennen.

Gezichtsherkenning op afstand

Momenteel biedt de iPhone al de functie om gezichten te herkennen binnen de camera-app. Apple werkt aan een nieuwe functie om gezichten ook te kunnen herkennen als gebruikers verder van de camera af zitten. Dat ligt niet alleen aan de software, maar ook aan de hardware. Om meerdere personen te kunnen herkennen die allemaal op verschillende afstanden staan, is een dieptemeting nodig. Door gebruik te maken van diepte kan de camera de gezichten beter scannen.

Het patent laat zien dat Apple gebruik wil maken van infrarood. Daarmee wordt de diepte in kaart gebruikt. Het patent lijkt sterk op een eerdere technologie van PrimeSense. Dat bedrijf werd in 2013 door Apple overgenomen. Het is dus niet vreemd dat Apple nu met deze techniek komt voor de iPhone 8. Het patent zou alvast kunnen laten zien hoe gezichtsherkenning in de nieuwe iPhone gaat werken.

In het patent is niet te zien hoe het identificeren van personen precies in zijn werk gaat. Het patent is dan ook bedoeld als basis voor een grotere techniek. Het patent werd al in 2015 ingediend en is nu pas gepubliceerd, Het is goed mogelijk dat Apple de techniek in de iPhone 8 gaat gebruiken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general