Tip: Oeps! Toegangscode iPhone vergeten?

Tip: Oeps! Toegangscode iPhone vergeten?

Het overkomt ons allemaal wel eens: de toegangscode iPhone vergeten. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar weest gerust, er is nog hoop! Er zijn diverse manieren om weer toegang te krijgen tot je iPhone.

Dat kan op verschillende manieren: door te werken met iTunes, of door te werken met de herstelfunctie binnen iCloud. Voor die laatste oplossing dien je tenminste ‘Zoek mijn iPhone’ ingeschakeld te hebben.

Herstellen met iTunes

Het slechte nieuws: als je je toegangscode kwijtraakt, is er een grote kans aanwezig dat je daarmee ook al je belangrijke bestanden op de computer kwijtraakt. Je moet namelijk het complete toestel resetten. Dat doe je als volgt: verbind de iPhone met de computer middels de kabel. Wacht tot iTunes klaar is met synchroniseren. iTunes maakt wel een backup, maar daar heb je in principe weinig aan als je je code vergeten bent.

Na het synchroniseren kun je je toestel herstellen. Op die manier worden alle gegevens hersteld naar de fabrieksinstellingen. Op die manier kun je ook weer een nieuwe code kiezen.

Zoek mijn iPhone

Je kan je iPhone ook resetten doormiddel van iCloud. Daardoor heb je toegang nodig tot je Apple ID. Daarna selecteer je je toestel en klik je op ‘Op afstand wissen’. Daarmee wordt je hele telefoon gewist en kun je straks een nieuwe toegangscode instellen. Het wissen kan net als bij iTunes wel even duren.

Helemaal geen toegang meer?

Als zowel iTunes en Zoek mijn iPhone niet werken, kun je een harde reset uitvoeren. Dat doe je door de sluimerknop en de thuisknop in te drukken. Je krijgt dan een scherm met een kabeltje en iTunes-icoon te zien. Daarna kun je kiezen om een backup terug te zetten. Op de iPhone 7 dien je gebruik te maken van te volume-omlaagknop in plaats van de homebutton.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general