3D Touch veroorzaakt hogere prijs iPhone 8

3D Touch veroorzaakt hogere prijs iPhone 8

De nieuwe iPhone 8 wordt een stuk duurder. Mogelijk beginnen de prijzen pas bij 1000 euro. Eerder werd gedacht dat voornamelijk de komst van het AMOLED-scherm de grote veroorzaker van de prijsstijging was, maar een andere bijkomstigheid zorgt er ook voor dat de prijs van de iPhone 8 behoorlijk gestuwd wordt.

Apple wil namelijk gebruikmaken van een nieuwe techniek in het scherm. De iPhone is al een tijd lang voorzien van een 3D Touch (Force Touch) en Apple wil dat ook in de toekomst voort blijven zetten.

iPhone 8 3D Touch zorgt voor hogere prijs

Voor het nieuwe toestel lijkt Apple allerlei nieuwe features willen toe te voegen, waaronder een verbetering van de 3D Touch Sensor. Doordat er een compleet nieuwe sensor in het scherm wordt geplaatst, neemt de prijs van het toestel ook toe. Verschillende bronnen rondom Apple meldden eerder al dat de nieuwe smartphone mogelijk tenminste duizend euro gaat kosten, voor het instapmodel. Wie meer opslaggeheugen of werkgeheugen wil, zal vermoedelijk behoorlijk diep in de buidel moeten tasten.

Techsite DigiTimes stelt dat voornamelijk de vernieuwde 3D-Touch-techniek binnen de iPhone 8 een belangrijke veroorzaker van de hogere prijs is. De huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben ook een 3D-Touch-sensor, maar de nieuwe sensor wordt zo’n 15 dollar duurder. Dat is een stijging van 60 procent. Apple blijft mogelijk vasthouden aan de winstmarges, waardoor het toestel boven de duizend euro uit zal komen. De Touch-sensor zal overigens behoorlijk dun worden en wordt over het AMOLED-scherm gelegd.

Mogelijk komt de iPhone 8 pas later uit dan we eerst dachten. Eerder was de verwachting dat het toestel uitkomt tezamen met de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus, maar het lijkt erop dat TPK Holdings, de fabrikant van het scherm, deze pas in het vierde kwartaal zal leveren. We moeten mogelijk dus langer wachten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general