‘iPhone 8 krijgt geen gebogen OLED-scherm’

‘iPhone 8 krijgt geen gebogen OLED-scherm’

Slecht nieuws voor de fans van gebogen schermen, de iPhone 8 krijgt mogelijk geen scherm dat over de randen is gebogen. Wel maakt Apple waarschijnlijk de keuze voor een OLED-scherm, maar die is ‘gewoon plat’. De iPhone 7s wordt dit najaar gepresenteerd. De iPhone 8 wordt mogelijk iets later verkrijgbaar, maar wel tegelijkertijd met de iPhone 7S aan het publiek getoond.

De nieuwe smartphone van Apple krijgt waarschijnlijk een 5,8 inch scherm, voorzien van een compacte behuizing.

Geen gebogen scherm voor iPhone 8

Er gingen langere tijd geruchten dat de iPhone 8 een gebogen OLED-scherm zou krijgen. Nu spreken analisten van IHS Markit dat verhaal tegen. Apple zou achteraf toch weer voor een vlak scherm gekozen hebben, net als bij de iPhone 7. Net als bij die smartphone is de nieuwe smartphone ook voorzien van een vlak scherm met iets afgeronde randen. Apple zou niet gekozen hebben voor een gebogen scherm, omdat het veel goedkoper is om een plat OLED-scherm in de iPhone te integreren. Bovendien zijn platte OLED-schermen een stuk makkelijker in grote getalen te produceren.

Concurrent Samsung levert wel gebogen OLED-schermen op haar Samsung Galaxy S7 en straks ook op de S8. Samsung is zelf eigenaar van een van de grootste fabrieken in Azië. Apple kan dat niet nadoen, omdat Apple afhankelijk is van andere, duurdere toeleveranciers. Apple zou voor een gebogen scherm meer moeten betalen bij concurrent Samsung. IHS Markit stelt nu dat Apple de prijs te hoog vindt en daarom toch voor een plat scherm kiest.

Kleinere randen

Wat wel goed mogelijk is, is dat Apple kiest voor een toestel met kleinere randen rondom het scherm. Daardoor past er een groter scherm in het toestel, zonder dat het toestel in de praktijk ook groter wordt. Waarschijnlijk vervalt de homeknop, want Apple zou een mogelijkheid gevonden hebben om Touch ID in het scherm te integreren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general