‘AppleCare+ afsluiten straks tot 12 maanden na aanschaf iPhone’

‘AppleCare+ afsluiten straks tot 12 maanden na aanschaf iPhone’

Binnenkort kun je AppleCare+ afsluiten tot 12 maanden na aanschaf. Momenteel kun je de aanvullende garantie van Apple alleen afsluiten, als je dat binnen 60 dagen na aanschaf van de iPhone doet.

Volgens de website MacRumors gaat Apple dat veranderen. Het bedrijf zou het mogelijk willen maken om tot twaalf maanden na aanschaf van de smartphone nog een aanvullende garantie af te sluiten. Dat zouden meerdere bronnen binnen Apple gezegd hebben.

Geruchten over verlengde AppleCare+ periode niet uit de lucht

De geruchten over de extra bedenktijd voor het afsluiten van AppleCare+ worden onderbouwd door meerdere bronnen binnen Apple. MacRumours stelt dat meerdere websites aanwijzingen hebben dat de wijziging er aanzit te komen. Dat zou onder meer komen door uitspraken van een senior AppleCare-adviseur.

De nieuwe termijn gaat alleen gelden voor de iPhone, maar niet voor andere iDevices. Daarvoor blijft een termijn van 60 dagen gelden. Zolang de iPhone in 1 jaar garantietermijn zit, kun je binnen een jaar je garantie verlengen. Dat is onder meer een uitkomst voor zakelijke gebruikers van de iPhone, want die krijgen niet de tweejarige consumentenbescherming die in Europa geldt.

Hoeveel je betaalt voor AppleCare+, is afhankelijk van welk toestel je hebt. Het afsluiten van de verlengde garantie op de iPhone 7 is het duurst. In totaal krijg je twee jaar lang uitgebreidere garantie. Gaat het scherm kapot, dan betaal je 29 euro eigen risico. Voor overige schadegevallen betaal je 99 euro eigen risico.

De nieuwe regeling zou ook gelden voor andere iPhones die het afgelopen jaar zijn verkocht. Als je iPhone problemen heeft, kun je dus het beste even de wijzigingen rond AppleCare in de gaten houden. Mocht je nu al willen weten hoe het zit met je huidige garantiedekking, dan kun je op de website van Apple je garantie controleren. Daarvoor heb je wel een serienummer nodig en moet je een verificatiecode overtypen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general