‘Apple gaat oudere iPhones in India produceren’

‘Apple gaat oudere iPhones in India produceren’

Apple start binnen nu en twee maanden met de productie van oudere iPhones in India. Daarmee verkast de productie van de iPhone 6 en iPhone 6S van China naar een ander Aziatisch land.

De nieuwe smartphones, de iPhone 7, iPhone 7 Plus en straks ook de iPhone 8 worden wel in China geproduceerd. Daarom verhuizen de oudere smartphones nu naar een andere fabrikant. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van verhalen van Indiase overheidsmedewerkers.

India produceert oudere iPhones

Binnen vier tot zes weken zal de fabrikant Wistron beginnen met de productie van de iPhone 6 en de iPhone 6S. Over drie maanden wordt ook de iPhone SE toegevoegd aan dat rijtje.

Volgens een overheidsmedewerker uit de Indiase staat Karnataka zijn alle voorbereidingen bij Wistron in Bangalore al afgerond. Het Apple-project kan daarmee van start gaan. Eerder zei een minister uit India al dat Apple iPhones in India zou laten produceren. Destijds noemde hij daar geen tijdspad bij. Inmiddels is duidelijk dat de productie binnen nu en twee maanden zal worden opgestart.

De iPhoneproductie in India moet ervoor zorgen dat Apple zijn verkoopaantallen in India kan verhogen. Apple heeft maar een klein marktaandeel in India. Volgens de Indiase wet moeten winkels tenminste 30 procent van hun aangeboden producten inkopen vanuit India. Daarom is het noodzakelijk dat de oudere smartphones in India worden geproduceerd. Bovendien is er nu ook ruimte om straks de nieuwe smartphones te kunnen produceren.

Volgens de Indiase wet worden de in India geproduceerde iPhones gezien als een binnenlandsproduct. Daarmee haalt Apple de norm. Het marktaandeel in India is overigens zeer klein. De smartphones zijn doorgaans te duur voor de bevolking. Slechts 2 procent van alle verkochte smartphones in India is een iPhone.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general