‘Productie iPhone 8 chip in april’

‘Productie iPhone 8 chip in april’

‘Productie iPhone 8 chip in april’
De productie van de chip die in de nieuwe iPhone 8 wordt geïntegreerd, start in april. De chip wordt gemaakt door Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) en begint daar volgende week mee. Dat zegt de Economic Daily News, een Chinese nieuws website.

Waarschijnlijk gaat TSMC als enige fabrikant de A11-chip van Apple produceren. Apple zou daarmee concurrent en vaste leverancier Samsung passeren.

Productie A11 iPhone 8 chip begint in april

Dat de productie van de iPhone 8 chip in april al start, betekent niet dat de iPhone 8 al eerder in de winkels komt te liggen. Volgens bronnen wordt de nieuwe smartphone mogelijk pas in september aangekondigd. Dat is normaal, want de afgelopen jaren heeft Apple haar nieuwe vlaggenschiptoestellen altijd in het najaar, meestal in september, aangekondigd.

TSMC gaat naar verluidt zo’n 50 miljoen chips produceren. De chips moeten in juli klaar zijn. De A11-chip wordt geproduceerd op een 10 nanometer FinFET-proces. TSMC heeft al de nodige ervaring met die manier van produceren: het bedrijf maakte eerder chips voor bijvoorbeeld MediaTek.

Eind 2017 moet TSMSC dan zo’n 100 miljoen A11-chips hebben geproduceerd, zo stellen bronnen binnen de toeleveringsketen van Apple.

Productie chip iPhone 8 is sneller en zuiniger

Voorheen gebruikte TSMSC een 16 nm-proces bij bijvoorbeeld de productie van de chip die in de iPhone 7 zit. Daarbij werd gebruikgemaakt van twee krachtige kernen en twee minder krachtige kernen, zoals we ook vaak bij Chinese smartphones zien. TSMSC gaat nu gebruik maken van een 10nm-proces, waardoor er minder ruimte is tussen de transistors. Uiteindelijk komt dat de kloksnelheid en energiezuinigheid ten goede. Dat TSMSC deze chips voor Apple gaat produceren, is extra bewijs dat het bedrijf een grote update aan haar nieuwe smartphone gaat geven.

De A11 wordt waarschijnlijk in de iPhone 8 geïntegreerd. De iPhone 8 wordt de nieuwe smartphone om te vieren dat de iPhone tien jaar bestaat. Daarnaast zou de chip ook te vinden zijn in de iPhone 7s en de iPhone 7s Plus.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general