Apple brengt iOS 10.3 uit

Apple brengt iOS 10.3 uit

Apple heeft gisteravond iOS 10.3 voor de iPhone, iPad en iPod uitgebracht. Met de nieuwe versie wordt onder andere ondersteuning voor ‘Zoek mijn AirPods’ toegevoegd. Daarnaast voegt Apple verbeteringen toe aan CarPlay en een nieuwer, steller bestandssysteem van Apple zelf: APFS.

De software werd de afgelopen maanden tot acht keer toe onder betatesters verspreid. Apple brengt nu de nieuwste versie van iOS voor iedereen uit. Waarschijnlijk is het de laatste grote update voor iOS 10.

Apparaten die iOS 10.3 ondersteunen

iOS 10.3 werd de afgelopen maanden al uitvoerig door ontwikkelaars doorgelicht, maar inmiddels is iOS 10.3 voor iedereen te downloaden. Dit geldt alleen voor eigenaren van de volgende producten:

  • iPhone 5 en nieuwer
  • iPad 4e generatie en nieuwer
  • iPad mini 2 en nieuwer
  • iPod Touch (6e generatie)
  • iPad Air of iPad Air 2

Alle functies zijn beschikbaar op deze modellen. Apple heeft dus geen functies toegevoegd die bij oudere modellen niet werken. Naast alle nieuwe functies heeft Apple ook een flink aantal bugs opgelost, waaronder een kritische bug in Safari. Kwaadwillenden konden gebruikers bestoken met waarschuwing-pop-ups die alleen verdwenen als je losgeld betaalde of Safari afsloot.

Vernieuwingen

Apple heeft een flink aantal verbeteringen en vernieuwingen aan iOS 10.3 toegevoegd. Een van de belangrijkste functies is Zoek mijn AirPods, waarmee je de laatste locatie va je AirPods op een kaartje te zien krijgt. Als je binnen bereik bent, kun je zelfs een pieptoon op de AirPods afspelen. Probeer dit niet als je de oordopjes nog in hebt.

Daarnaast heeft Apple nieuwe functies gemaakt voor CarPlay—radio’s. In de zijbalk vind je nu de drie laatst gebruikte apps. Zo hoef je niet meer te wisselen. Tenslotte heeft Apple het APFS-bestandssysteem geïntegreerd, waardoor de iDevices sneller aanvoelen en bovendien zijn de animaties verbeterd.

iOS 10.3 downloaden

iOS 10.3 is nu voor iedereen beschikbaar onder het Instellingenmenu >> Algemeen >> Software.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general