Gebruikers iPhone meest tevreden

Gebruikers iPhone meest tevreden

Dat de iPhone een dure smartphone is, is inmiddels geen geheim meer. Maar de meeste klanten van de iPhone zijn wel bijzonder tevreden over hun smartphone. Uit onderzoek van J.D. Power blijkt dat consumenten die een iPhone kopen het meest tevreden zijn over hun smartphone, gevolgd door gebruikers van Samsung.

Consumenten die een Motorola, HTC of LG smartphone kopen zijn het minst tevreden.

Apple scoort goed

De onderzoeker ondervraagde bijna 8000 gebruikers hoe tevreden zij zijn over hun smartphone. Daarbij werd gekeken naar: prestaties, besturingssysteem, design en andere mogelijkheden. Ieder onderdeel kreeg een eigen gewogen gemiddelde. Op die manier konden oordelen over persoonlijke smaak worden vermeden en werden de oordelen meetbaar.

Uit onderzoek blijkt dat gebruikers van de iPhone het meest tevreden zijn over hun toestel. Het gaat hier om gebruikers in de Verenigde Staten. In totaal wist Apple een score van 840 op de 1000 punten te halen. Gebruikers van de Samsung zijn ook tevreden over hun telefoon, zelfs na de problemen met de Galaxy Note 7.

Opvallend is de slechte score voor Motorola, HTC en LG. Zij halen ‘slechts’ tussen de 800 en de 830 punten. Het gemiddelde lag op 835 punten. Apple doet het dus een klein beetje beter. Waarom de fabrikanten van andere smartphones slechter scoren dan Apple, is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat dit te maken heeft met onder meer de snelheid van het besturingssysteem en de specificaties. Apple gaat met iOS zuinig om met het werkgeheugen, waardoor de telefoon vaak een stuk sneller aanvoelt. Daarmee gaat het goed met Apple en haar gebruikers. De iPhone wordt steeds belangrijker voor Apple, nu het lijkt dat het iPad-tijdperk redelijk achter ons komt te liggen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general