Apple stopt met ondersteuning voor 32-bit toestellen

Apple stopt met ondersteuning voor 32-bit toestellen

Apple wil binnenkort stoppen met de ondersteuning van 32-bit toestellen. In de nieuwste beta, iOS 10.3.2 lijkt de ondersteuning voor de iPhone 5, de iPhone 5C en de iPad 4 gestopt te zijn.

Het is zeer waarschijnlijk dat Apple tijdens de WWDC van juni een nieuwe iOS-versie aan zal kondigen. Het gaat dan om iOS 11, die niet meer ondersteund wordt voor 32-bit apparaten.

Ondersteuning 32-bit toestellen verdwijnt

Er zijn al meerdere mensen die melden dat ook iOS 10.3 niet op hun 32-bit toestel te installeren is. In dit geval moet je even geduld hebben. iOS 10.3 ondersteunt de 32-bit toestellen namelijk nog wel. In iOS 10.3.2 is dat anders. Deze versie kun je niet op oudere apparaten installeren.

Het is ook mogelijk dat Apple nog geen tijd heeft gehad om de beta ook geschikt te maken voor oudere toestellen. Apple zou dat later dan alsnog kunnen doen. Helaas biedt de fabrikant momenteel ook geen IPSW-bestanden voor iTunes aan voor deze modellen. Misschien komen de bestanden later nog beschikbaar, maar we kunnen de stap zien als een aanwijzing dat de ondersteuning voor 32-bit toestellen binnenkort sneuvelt. Dit zou mogelijk bij de eerstvolgende grote update (iOS 11) al aan de orde kunnen zijn.

iOS 10.3 wel voor 32-bit toestellen

Er waren al eerder aanwijzingen dat Apple zou stoppen met de ondersteuning bij de introductie van iOS 11. Dat een kleine beta niet te installeren valt op een oudere smartphone, is ongebruikelijk. Normaalgesproken kondigt Apple ruim van tevoren aan op te houden met de ondersteuning van de toestellen.

De iPhone 5, iPhone 5C en vierde generatie werken wel gewoon op iOS 10.3. Het zijn de laatste iDevices die werken op een A6-chip. De iPhone 5S en alle opvolgende iDevices kregen sindsdien een 64-bit processor en werken ook op de nieuwe betaversie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general